Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Handel | Homestyling 1 feb 2020

Nya Hovås, en blandstad med personliga butiker

Tack vare Nya Hovås koncept med charmiga småbutiker, så väljer fler besökare och boende att handla i den prisvinnande nya stadsdelen. Utbudet växer, och redan nu finns personliga kaféer, samt unika butiker med hudvård, blommor, barnkläder, underkläder, skor och mycket mer. Den karaktärsfulla inredningsbutiken The Polpo Hub är ett lysande exempel.

När man kliver in i The Polpo Hubs nya och större butik så möts man av en stor varm och ombonad upplevelse. Med sex meters takhöjd och tvåhundra kvadratmeter befinner man sig i en hel värld av smakfulla möbler, textilier, fotokonst, inredningsdetaljer, belysningar och köksartiklar. Det märks att vännerna Linn Spandow, Hanna Gliminger och Camilla Ekelund vågar välja oförutsägbara varor, samtidigt som de vet vad kunderna behöver.

–Ja, det krävs en stark övertygelse för att ta hem artiklar som kunderna inte möter överallt. Även mod hos de stora varumärkena som gillar vårt koncept och vill samarbeta. Att våga lita på sin egen känsla är ju även nyckeln för kunderna som vill ha en personligt och unik stil i hemmet, eller på kontoret. Att vi är tre individer gör också att det blir en spännande bredd i butiken.

Kunderna som kommer in får en hälsning, en blick, en nickning eller ett leende så att besökarna känner sig sedda. Men Linn, Hanna och Camilla visar stor respekt för att folk vill gå runt och botanisera ensamma.

–Folk ska kunna slinka in hur ofta de vill utan att känna att de stör. Och vi finns alltid tillhands för frågor om stilar, material, färgsättning eller kvalitet, intygar Linn.

Internationell stilmix

Bland de spännande inredningsvarorna hittar vi stilrefenser till Frankrike, Italien, USA, Skandinavien och andra designkulturer. Moderna och klassiska stilar samsas i en nytänkande och internationell mix, vilket även märks i den stora floran av fotokonst:

–Ja, vi är en del av det internationella fotokonstgalleriet YellowKorner, med ett stort urval av vackra och coola bilder i limiterade upplagor. Här hittar man verk i olika format, från flera av världens mest framstående fotografer, förklarar Linn.

Hon välkomnar särskilt kunderna som tidigare bara har besökt The Polpo Hubs webshop att komma in, eftersom både upplevelsen och utbudet är så mycket större.

Tjejernas fingertoppskänsla för att komponera den rumsliga upplevelsen, är en även mycket uppskattad och efterfrågad kompetens i deras roll som inredningskonsulter.

–Absolut, vi inreder privata hem, men även miljöer för företag som vill ha en unik och karaktäristisk stil eller varm och personlig känsla avslutar Linn.

 

Läs mer: www.thepolpohub.se

Text & foto: Tom Swales

Annons