Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Hälsa 17 sep 2021

Ny metod för enklare och smärtfri tandblekning

Villanytt tittar i detta nummer på ett nytt koncept för tandblekning, som man utför själv i hemmet. Det är ett egenvårds-kit som utvecklats med avsikt att göra tandblekningen enklare, smärtfriare, billigare och mindre tidskrävande. Det är inga blygsamma mål, men Shana Darwish som har lanserat kitet på Shan  intygar med stolthet att det fungerar.

Missfärgade tänder är inte bara en kosmetisk fråga, utan det kan även ge upphov till social ångest.

-Ja, det är tråkigt när folk inte vågar le, instämmer Shana som är apotekstekniker med lång erfarenhet.

Hon har mött många som vittnat om obehag och smärta, både under och efter tandblekning med andra metoder. Produkter utan effekt, och alldeles för tidsödande procedurer är andra erfarenheter som fått människor att ge upp. Villanytt noterar att det nya tandblekningskitet har en kundnöjdhetsgaranti, vilket gör det tryggare att testa. Man får alltså returnera kitet och få pengarna tillbaka om det inte har gett den utlovade effekten, förutsatt att den används enligt instruktionerna. Shana beskriver de tre mest revolutionerande egenskaperna med konceptet:

-Munskenan har ett inbyggt fluorescerande LED-ljus som aktiverar den blekande gelen som stryks på tänderna. Ljuset drivs med USB-kabel som du kan sätta i mobilen eller någon annan USB-enhet. Alltså kan du köra bil, läsa tidningen, surfa på nätet, titta på TV eller fixa håret under tiden.

Fritt från peroxid

Den andra unika fördelen är att det blekande ämnet är helt fritt från peroxid, ämnet som ofta ger ilningar, obehag och smärtor.

–Vi har funnit en kombination av andra naturliga ämnen, som effektivt tar bort missfärgningen, särskilt när det aktiveras av LED-ljuset, förklarar Shana.

Den tredje intressanta poängen i kitet är att den medföljande eltandborsten också har inbyggt fluorescerande LED-ljus, som belyser tänderna under den dagliga borstningen. På så vis hindras ny missfärgning att bildas, menar Shana Darwish som berättar mer:

–Ja. Ytterst få är ju villiga att avstå från saker de älskar eller har beroende av, även om det missfärgar tänderna. Exempelvis tobak, kaffe, te, rödvin, söta läskedrycker och vissa bär. Så, med vår metod får man både regelbunden blekning och hindrande av ny missfärgning. Man slipper avsätta tid och kostnad för behandlingar på kliniker. Men, viktigast för många, är att slippa obehaget som många har upplevt med peroxid-metoder.

Enligt Shana så upplever de flesta kunder vitare tänder redan efter 5–6 dagar, men för andra så kan det ta upp emot tre veckor.

Text: Tom Swales

Annons