Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Inredning 3 maj 2021

Nutidens naturliga & miljövänliga accessoarer

Slit och släng-eran är över, det kan vi alla skriva under på. Idag behöver vi fokusera på hållbara och naturliga material med minsta möjliga negativa inverkan på vår miljö. Andreas Brännvall satsar med sitt företag Natur Stockholm på exklusiva och miljövänliga accessoarer.

 

Att skapa är för Andreas Brännvall naturligt och något han gjort i hela sitt liv. Sitt engagemang för natur och miljö har funnits med lika länge. Det är en av anledningarna till att han, vid sidan om sitt arbete som byggnadsingenjör på ett arkitektkontor, har startat Natur Stockholm, ett företag som tillverkar accessoarer som korthållare och plånböcker – av kork.

 

100 procent naturmaterial

Korkeken är sannolikt känd för de flesta av oss, inte minst genom tjuren Ferdinand som mer än något annat ville sitta i skuggan under sin korkek och dofta på blommorna. I verkligheten växer dock inte korkar hängandes i trädet.
– Kork är 100 procent naturmaterial och kommer ifrån trädets bark. En vinkork till exempel, är utstansad från korkekens bark, berättar Andreas och tillägger att korkeken växer i medelhavsområdet, framförallt i Spanien och Portugal.

 

Surfade runt & hittade korken
För Andreas var valet av kork som tillverkningsmaterial inte planerat.
– Nej, att det blev kork var en slump. Att skapa i ett hållbart och naturligt material var däremot en självklarhet. Inspirerad av min syster som både äter och klär sig veganskt kikade jag först på veganska läderprodukter. Dock insåg jag att många av de materialen är framställda med kemikalier och plaster och varken är miljövänliga eller särskilt hållbara. Så jag surfade runt helt enkelt, och hittade korken. Surfade bokstavligt talat då det var under en surfresa i Portugal jag först kom i kontakt med korkläder, skrattar Andreas.

Nål, tråd & något att göra hål med

Detta var för fyra år sedan och produkter av kork var relativt nytt i Sverige.
– I Portugal var det stort och jag inspirerades mycket av vad jag hittade där och blev sugen på att prova. Utöver korkläder behövde jag två nålar, en tråd och något att göra hål med, så jag köpte det och provade helt enkelt.

Andreas är självlärd i tekniken och det första han skapade var en plånbok.
– Nu har jag utökat mitt sortiment med korthållare och planer finns på att bredda mig mer och också skapa mindre väskor, laptop-fodral med mera.

 

Kvalitet är för alla

Andreas älskar att vistas i naturen, oavsett om det är i skogen, bergen eller vid havet.
– För mig är det viktigt att skapa med det naturen erbjuder. Natur Stockholm erbjuder hantverk av bra kvalitet tillverkade under schyssta förhållanden. Att produkterna är handgjorda gör dem unika och exklusiva. Lite dyrare, visst, men hållbara över tid vilket för mig är en mycket viktig aspekt.

Är du nyfiken på Andreas produkter hittar du dem på instagram: @naturstockholm.

 

 Text: Jessica Roos Rahmquist

 

Annons