Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Inredning 10 dec 2021

Nu trendar allt som skapar mysfaktor

Vi lämnar bakom oss ett år där inget har varit sig likt. Hur har det påverkat trender och inredning? Emilie Strid på inredningsbutiken Hemlängtan ser flera aktuella trender som anammats på grund av – eller tack vare – ett annorlunda år.

Vi frågade Emilie Strid som mitt i pandemin slog upp portarna till sin butik – både på landet i Frödinge och på nätet – vad har vi längtat efter under det gångna året när vi blivit tvingade att hålla oss hemma? 

– Dels har många sökt sig till affärer ute på landet där det är mindre folk. Och många vill ha det mysigt omkring sig med växter och ljus, det är tydligt. Både levande och konstgjorda. Visst vill vi fortfarande ha dofter men det ska hänga lite i bakgrunden och ge en fräsch känsla.

Katalysatorlampan som renar luften

Något som trendar nu är katalysatorlamporna från Maison Berger som renar och tar bort dålig lukt som matos, rök och mögel. Man häller i en doftolja och låter en veke ligga och dra. Sedan tänder man den och låter ljuset brinna i två, tre minuter. Lampan börjar jobba och gör luften ren från smutspartiklar.

– Jag har jobbat med doftljus innan, men detta är något helt annat. Dessa lampor är som smycken för hemmet. Samtidigt rengör de och sprider en härlig doft. Jag testade när jag hade fritösen igång, efter tjugo minuter var matosen borta. Jag tror att de kan bli årets julklapp, förutspår Emilie.

Konstgjorda växter – i ny tappning

En annan trend är växter inomhus. Och som nästa våg i denna strömning har försäljningen av konstgjorda växter tagit fart. Borta är åttiotalets billiga syntetblommor – idag är blommorna av väldigt fin kvalitet. Kanske har pandemin påverkat oss att satsa på blommor som står hela veckan – när man nu ändå sitter hemma. Emilie förklarar:

– Konstgjorda växter har verkligen fått ett uppsving, Dels är det nog en ekonomisk aspekt men så är de ju också så fina idag. Hos mig finns det till exempel olika snittblommor som brudslöja, rosor och dahlior – precis som i en blomsteraffär – och kunderna kan själva plocka ihop en bukett. Det har verkligen varit populärt!

Har du någon spaning vad som händer runt hörnet?

– När jag startade var det väldigt mycket guld och mässing som efterfrågades. Men nu vill fler och fler ha silver istället. Så det kommer att komma, det är min gissning, avslutar Emilie Strid.

Text: Eva Rydinger

Annons