Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Inredning 24 feb 2022

Nu söker vi möbler med olika funktioner – som lever länge

Våra liv är under ständig förändring och det påverkar vår livsstil. Gränsen mellan inne och ute suddas ut, säsongerna förlängs när uterummet blir en del av hemmet. Hur möter inredningsbranschen de nya trenderna? Camilla Berglund, en av grundarna av By Shape Design berättar.

Våra nya föränderliga vanor är här för att stanna och vi söker efter flexibla, hållbara möbler som kan leva länge. Det tror Camilla och teamet när de kikar mot framtiden:

– Vi lever mer hemma och vill ha produkter som kan fylla olika funktioner över tid. En möbel ska fungera som bord ena dagen och som pall den andra. Och de ska vara tåliga att sitta på och kunna stå ute hela vintern, säger Camilla.

Tidlös design

Camilla berättar att deras synsätt inte är att styras av kortsiktiga trender utan målet är att skapa framtidens klassiker, och i hållbara material. Med ett minimalistiskt formspråk tillverkas sedan möblerna i Småland.

– Vi märker att många som bygger nytt hus söker efter tidlös design och vi tror verkligen på smarta möbler som kan leva länge och ha olika funktioner. Just nu är vi mitt uppe i att ta fram fler produkter som tål utomhusklimatet men som också fungerar inomhus, säger Camilla.

Lydiga Larsson och Aviga Alva

Teamet på Shape har hämtat sin erfarenhet från den offentliga miljön som länge har varit företagets kärnverksamhet. Det har handlat om att utveckla produktionssmarta och kundunika lösningar som studios, entréer och butiker där det är tuffa krav på kvalitet. Under pandemin fick de tid och möjlighet att tänka bredare och med kunniga producenter runt knuten har de kunnat ta ett steg in mot den privata marknaden.

Vår första produkt var Lydiga Larsson, en takhängd klädhängare. Den fick snabbt gehör och efterfrågan blev stor, då föddes kompisar till honom. Aviga Alva är inte lika lydig och har idag fått störst uppmärksamhet och efter henne skapades galgar och skoställ – alla med olika personligheter som trivs tillsammans. Nu funderar vi på att göra lydiga Larsson och Aviga Alva i ett annat material, säger Camilla.

Lokal produktion i Småland

By Shape Design har sin tillverkning alldeles runt knuten. Att produktionen finns lokalt ligger också i tiden.

– Det är viktigt för oss att våra produkter ska leva länge och trivas tillsammans. Den lokala tillverkningen och närheten är viktig för oss med hänsyn till både miljö och kvalitet, avslutar Camilla.

Text: Eva Rydinger

Annons