Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi | Inredning 21 jan 2022

Nu lättare hitta möbler och inredning med bättre sökfilter

Alla vet hur svårt det är att via Google hitta exempelvis en ny soffa i önskade färger, storlek, material och stil. Mängden soffor som inte alls liknar det man söker, är enorm. Men, det största problemet är alla de möbler som exakt stämmer in på dina önskemål, men som INTE visas. Villanytt tittar därför på den nya svenska marknadsplatsen, Favi.se, där man enklare kan söka efter möbler, belysning och all annan inredning med ovanligt specifika beskrivningar.

Specifika önskemål hjälper dig fynda rätt inredning

På Favi börjar vi med att söka för att hitta ett soffbord med mycket personliga egenskaper. Till exempel att skivan på vårt soffbord ska vara rektangulär, ha matt yta och vara gjord av rosenträ. Benen ska vara av metall och dessutom korsa sig. En sökning efter möbler med så specifika beskrivningar skulle inte fungera på Google, om man vill jämföra de sökmöjligheterna, men här får vi fram exakt vad vi önskat. Och bäst av allt är att vi helt slipper allt inom inredning som inte uppfyller önskemålen. Vi testar även att fynda posters, och anger begränsade kriterier som huvudsaklig färg och motiv med anknytning till TV-serier, inom ett viss prisspann. Även det ger oss önskade träffar, på samma sätt som när vi provar att hitta möbler för barnens rum och hallen. Man kan även välja att avstå från filtreringen, för att inspireras och kanske fynda bland alla vaser, samtliga kristallkronor och varje poster som finns i alla medverkande butiker.

 

Svensk kundservice för varje möbel man kan hitta

Särskilt hedrande och unikt är att den här marknadsplatsen, eller samlingssidan, bara listar nätbutiker med svensk kundtjänst. Det är bara ett av många krav för att låta Favis användare hitta webbshopparnas möbler och varor för inredning. Oavsett i vilken butik som dina efterlängtade trädgårdsmöbler, din matservis eller ditt bäddset finns, så är beskrivningen på svenska. Och frågor om varorna, från stilrena golvlampor till alla designade badkar, besvaras på svenska. Ingen automatisk Google-översättning eller missförstående chatrobot, utan korrekt och upplysande. Att alla varorna finns på svenskregistrerade webbshopar med se-domän betyder också att du kan fynda med tryggheten i svenska konsument- och handelslagar.

 

Många butiker att fynda i för din inredning

För tydlighetens skull så kan Favi liknas vid en sökmotor för inredning, möbler och hemprodukter, som listar varor från många e-butiker och varje köp görs i respektive butik. Men, till skillnad från andra samlingssidor, så kan man här hitta rätt snabbare, med minimalt hoppande mellan olika sajter och fönster. Villanytt gillar dessutom att varje möbel och detalj för inredning som visas i träfflistan har riktigt bra bilder och tydliga priser. Man behöver inte heller klicka sig vidare för att konstatera att varan finns i lager och skickas med gratis frakt. Detta visas nämligen redan i träfflistan, när man sveper med markören över varan. Om man gillar ett elegant skrivbord eller en snygg fåtölj i träfflistan så kan man välja att klicka på ”Detaljer” eller ”Till butik”. På den förstnämnda får man ytterligare beskrivning, medan den sistnämnda tar dig direkt till din valda möbel på den aktuella webbshopen.

Rimliga priser och stor variation gör det roligare att hitta möbler

Vår upplevelse är att de medverkande butikerna erbjuder bra priser. Och, eftersom butikerna är individuella med sina egna inredningsstilar, möbler och prisnivåer, så kan man snabbt hitta ett brett och varierat utbud att fynda bland. Villanytt kollar in vad som säljs mest, och bland de populäraste köpen noterar vi bland annat en fin middagsservis på 24 delar, från Homeroom. Från samma butik har många svenskar beställt ”Vila”, ett bäddset som de funnit via Favi. Vi hittar också trädgårdsbelysning och fasadlyktor från Rabalux, i design som passar många svenska villor och fritidshus.

Ökande chans att fynda med växande utbud för inredning

Den svenska Favi-sidan är relativt ny, och mängder av svenska webbshopar planerar att ansluta sig. Så utbudet med heminredning och möbler kommer sannerligen att öka rejält i träfflistan. I de länder som konceptet funnits längre har så många butiker anslutit sig, att det är självklart för konsumenter att hitta sitt köksbord, sin taklampa eller vägghylla via Favi. I Tjeckien är 1 100 webbshoppar anslutna, som genomsöks med ett klick, efter önskade egenskaper. Att göra de karaktäristiska egenskaperna sökbara för varje soffa, prydnadskudde och golvlampa är inget litet jobb.

Annons