Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Resmål | Sport 21 feb 2020

Njut av härlig skidåkning bara en och en halv timme från Göteborg

Det tar verkligen inte längre tid! Från att du sätter dig i bilen och lastat in hela familjen så står ni i en snösäker backe med möjlighet till skidåkning i elva härliga nedfarter. Ni kan sedan chilla, umgås och äta god mat och dryck i er toppfräscha fjällstuga eller välja att stanna bara över dagen, det går fort hem. Passa även på att ta med barnen och kolla in Isabergs ”Funline” där du kan testa på hopp och rail med vågor ända från dalbackens topp till dalen. Isaberg är södra Sveriges största skidanläggning, och erbjuder snögaranti med Europas modernaste snöproduktionsanläggning. Och skidsäsongen börjar runt den 21 Dec och håller i sig till den 29 Mars 2020. 

Varför pina sig och lida i bilen i hela sex timmar för att kunna åka skidor? Jag pratar inte om något speciellt skidställe men alla vet nog vad jag menar, och kom igen, det var nästan traumatiskt. Men förstår ni, nu kan man ju åka skidor, käka underbar pizza i Toppstugan, göra hopp och trix i backen och testa på Isabergs alldeles egna och unika rodelbana, så himlans nära Göteborg. Att inte fler göteborgare väljer Isaberg är för mig något att undra över. Och Isaberg har ju länge, ända sedan 1930-talet varit en populär skidort och man satte igång att åka skidor ett år efter Årefjällen, vilket säger en del. 

-Det är unikt att det är så nära och här kan vi garantera snö. Även om det är grönt på marken så kommer det även att finnas snö i backen med hjälp av våra 60 moderna snökanoner som förser backarna med konstsnö. Men prognosen för i år ser bra ut, och det väntas en del naturlig snö, vilket bara är ett stort plus för alla skidfantaster, berättar Louise Söderlund, marknadsansvarig. 

Här finns elva härliga och kittlande nedfarter att ta ut svängarna i och för att ta dig upp igen finns åtta liftar samt en 6-stolslift. Blir du hungrig käkar du mat på en av skidanläggningens mysiga restauranger och söker du hjälp med utrustning huserar södra Sveriges största skidshop här. Behöver du hjälp att styra nedför finns grymma skidlärare att tillgå, och under högsäsong och sportlovsveckorna, sätter Isaberg upp en ”Big Air Jump-madrass” i familjebacken så att man kan hoppa och göra trix och grejer utan att slå ihjäl sig när man landar. 

EN HISNANDE RODELBANA

Och blir man trött på skidåkning sparkar man av sig pjäxorna och kollar in Isabergs Rodelbana, som invigdes i somras och är den enda av sitt slag i Sverige. 

– Det är ett hissnande äventyr nerför på 1000 meter, från toppen till dalen och det är ju som en berg och dalbana precis som på Liseberg. Du stiger på i dalen och så åker du upp för backen precis som Balder ungefär och så släpps du däruppe och sedan åker du full fart ner, säger Louise. 

Och visst är det skönt att kunna slappna av i sin egen fjällstuga efter en dags skidåkning. Och det finns möjlighet att hyra en stuga med självhushåll och Wifi för fyra personer från 1390 kronor. Och sedan om ni vill går det att boka till frukost, bäddning och städning. Sedan erbjuder de även något som heter kortvecka som riktar sig till barnfamiljer, ungdomar och pensionärer som är hemma i veckan. Bokar man då en stuga från söndag till torsdag så erbjuder de 50% rabatt på skidhyra och liftkort (skipass) Och detta gäller veckorna 2 till 4 och 10 till 13. Är du även sugen på att kanske fira nyår på Isaberg finns ett nyårspaket där en härlig nyårsmeny ingår.  

Eftersom det är så himlans nära, vad väntar du på? Det är bara att lassa in bilen full med skidutrustning, och glöm inte resten av familjen, haha, kör lite bil och sedan ut och åk härlig skidåkning! Tveka inte, boka nu! 

www.isaberg.com 

Linda Johansson 

Annons