Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Hälsa | Resmål 25 okt 2019

Njut av ett rogivande spabesök i vacker miljö med historiska anor

Array

I flera århundraden har människor vallfärdat till Loka Brunn för att umgås, njuta, koppla av och hämta livskraft och än idag står Loka Brunn Kur och Konferenshotell för samma värdegrunder och hit kan du komma och bara slappna av i deras rogivande spa, bo kungligt i ett av de 54 husen, med anor från 1700-talet och njuta av god mat och dryck i Stora Societetshuset. Missa heller inte ett besök på Grythyttans Gästgivaregård, också drivet av Loka Brunn, och ta del av deras klassiska vinprovning i deras vackra vinkällare med över 2000 olika vinsorter.

Sedan 2007 ägs och drivs Loka Brunn Kur och Konferenshotell av familjen Spendrup och i en vacker natur och mitt emellan sjöarna Norra- och södra Loken finner du kurorten. När familjen tog över Loka Brunn för 13 år sedan så fanns ett gammalt badhus på orten. Och detta rev man, för att kunna bygga deras fantastiskt vackra spa Vattensalongen, som invigdes 2011. Här badar man i varma och kalla källor och här finns inte mindre än fem utomhuspooler som är öppna året om. Vad kan vara mer härligt en kall vinterdag, när snön faller ner, att simma ut i en 38 grader varm pool och blicka ut över sjön!

– Jag brukar säga att spa är en mänsklig rättighet och det är många som väljer att åka till Loka Brunn för att vi har vårt fantastiskt fina spa. Innan hade vi enbart en pool, men vi byggde fyra nya, för alla gästerna ville ju simma ut och titta över vattnet, berättar Mia Spendrup, VD och ägare.

I spa finns även bastus, ett gym med instruktörsledda träningsaktiviteter samt en behandlingsavdelning med alla typer av kropps- och ansiktsbehandlingar. Och varför inte prova på Lokas Gyttjebehandling? Förr i tiden grävde man upp gyttja bakom kyrkan på området och använde detta i behandlingar och detta anammas självklart fortfarande och fungerar ypperligt för stressade nackar eller onda ryggar.

BO SOM EN KUNG

På Loka Brunn bor du ståtligt i ett av de 54 husen och där alla har sin egen charm och där du kan välja på sviter, dubbelrum eller societetsklass. Eller så kanske du vill ha ett eget hus, där det finns möjlighet att bo i exempelvis Parkvillan och Kungsbyggnaden. I stora Societetshuset njuter du av mat och dryck och där finns bar och stora härliga salonger med eldstad att samlas vid.

På grund av den vackra miljön är det många som gifter sig på Loka Brunn, där de hjälper dig att skräddarsy hela ditt bröllop. Varför inte kombinera ditt bröllop med härligt spa-besök, bastubad och fest? Och kanske en njutningsfull brunch med släkt och vänner dagen efter? Det är även mycket populärt att fira jul och nyår på kurorten och där de likaså där bistår med allting som julbord, tomte, dans kring granen och paketinslagning. Tänk vad härligt att kombinera julfirandet med ett härligt spabesök och slippa göra någonting!

-Du behöver inte ens bädda sängen själv, skrattar Mia.

När du väl är i trakterna så måste du också passa på att njuta av en härlig middag och vinprovning i Grythyttans Gästgivaregård. Den ligger enbart 13 kilometer från Loka Brunn och här satsar man stenhårt på mat av högsta kvalitet och en dryckesupplevelse utöver det vanliga. Väljer du exempelvis paketet ”Två världar” ingår en natt på Gästgivaregården och en natt på Loka Brunn där du kan njuta av det bästa från de båda plasterna.

Text: Linda Johansson

 

Annons