Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Mat & Dryck 16 feb 2020

Njut av en härlig ”hemma-hos” atmosfär och västkustinspirerad mat i världsklass på nyrenoverade LB  

Restaurangens läge är helt fantastiskt, placerad precis vid havet med utsikt över Ljungskileviken! Och på den nybyggda takterrassen Y2 kan man njuta av solstrålarna och de bohuslänska solnedgångarna. Lyckorna Brygga har totalrenoverats av nya ägaren Björn Andersson och har nu bland annat fått en öppen planlösning i matsalen, ny bar och en loungedel vid den öppna spisen. Det har inretts med stilrena svartgrå mattor, möbler och gardiner som går ton i ton med Ljungsholmen, en stor fågelö alldeles utanför. Färgerna återspeglar havet och dess öar vilket reflekteras i restaurangen där de blandar sig med den härliga atmosfären av glada gäster som njuter av fantastisk västkustinspirerad mat. 

 

Restaurangen har funnits i många år men kommer nu i en helt ny skrud där maten och människorna står i fokus. Björn hoppas att Lyckorna Brygga skall bli det självklara valet för alla i närområdet men även för oss i Göteborg med omnejd. Lyckorna Brygga är för alla som vill njuta av kvalitativ och högklassig mat till rimliga priser och med det stora oändliga havet alldeles intill. Läget är bara perfekt och med cirka 37 minuter (laglig körning enligt Björn, haha) från tunneln, är det ett idealistiskt besöksmål.

Han har verkligen lagt ner hela sin själ i detta projekt och det enda som finns kvar från den ursprungliga lokalen är den öppna spisen och några fönster. Trendiga moln och fåglar av hönsnät hänger i taket, cool sträckmetall sitter över baren och folieringen på utsidan av baren är en bild av undersidan på en av Björns gamla ugnar.

-Målet med ombyggnationen var att göra krogen lika unik som dess läge, vilket jag känner att jag lyckats med. Här finna egenbyggda soffor och unik design på inredningen och detta ihop med mat i toppklass borgar för en fantastisk upplevelse, säger han.  

Matsalen

Matsalen har byggts om med olika draperingar och glasdörrar som delar av på ett smart sätt så att man kan ha ett bröllop i den ena matsalen och a la carte gäster i den andra. Dessutom är köket helt omgjort med en öppen planlösning i centrum av restaurangen så att man har full koll på hela matsalen och på det sättet kan ge absolut högsta service till alla gäster.

-Alla som går längst med strandpromenaden vet att vi alltid har öppna, oavsett arrangemang. Jag älskar verkligen bröllop, dop och andra typer av fester men jag vill kunna servera mina andra gäster också! På så här vis kan de slinka in till oss på en drink eller en bit mat när helst de känner för det berättar Björn.

Han älskar mat och människor och brinner för sitt yrke. Han är västkustpojk, född och uppvuxen i Bokenäset och har jobbat inom restaurangbranschen i hela sitt liv. Björn är kock i grunden och är med och styr allting som serveras på restaurangen.

 

VÄSTKUSTINSPIRERAT JULBORD

Nu har det populära julbordet dragit igång på Lyckorna. Så se till att säkra din plats. Detta är julbordet för dig som älskar fisk i alla dess former. Givetvis finns även alla det klassiska sakerna med, såsom bohuslänsk äggost och Janssons frestelse. Det startar fredag den 29 november och håller på fram till söndag den 22 December.

Lyckorna Brygga är även den perfekta platsen för bröllop oavsett årstid. På kullen snett bakom Lyckorna Brygga tornar kyrkan upp sig och vid den gamla ångbåtskajen utanför restaurangen ligger den omgjorda ångbåten M/S Gustafsberg under sommaren.

– Vigsel ombord på båten är otroligt romantiskt eller så tar ni båten över till Ulvön och håller er vigsel på en karg klippa. Vår passion är bröllop och det märks i vårt engagemang, vår energi och glädje! Vi vill vara en bidragande del till att er bröllopsdag blev över all förväntan, säger Björn.

Oavsett tillställning finns det alltid en anledning att besöka detta fantastiska ställe. Så var väntar du på? Boka bord nu! 

 

www.lyckornabrygga.se 

Linda Johansson 

Annons