Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål 24 jun 2023

Natur och trivsel avgör när vi väljer vandrarhem

Vad avgör när du väljer vandrarhem eller ställplats för husbilen? Wifi, rena rum, sköna sängkläder, fräsch frukost, många duschar och vacker natur ligger högt på önskelistan. Även ställplatser med elstolpar och utomhusyta är avgörande för de som kommer med husbil eller husvagn. Alexandra Frölinghaus, på Partille vandrarhem är uppväxt i verksamheten som familjen har drivit i tjugofem år. Hon lär Villanytt allt om det som får gäster att trivas.

Att husbilsintresset har ökat, märks i att vandrarhemmet har utökat ställplatserna.

–Ja, nu har vi tjugotre platser. Och med våra trettionio rum så är det många resenärer och sällskap, på jobb eller fritid, som besöker oss. Att så många återkommer handlar dels om att folk vill ha både naturen och staden. Här får de skogarna och vandringslederna vid vackra Kåsjön, samtidigt som de når Göteborg på tio minuter. När pandemin inte hindrar så är det även många som besöker Partille Arena, för evenemang, träningsläger, matcher, mässor och konserter. Då väljer man gärna ett så här stort vandrarhem, där hela gruppen får plats och där det finns stora utomhusytor. Mindre sällskap som söker trivsel, väljer oss nog för att vi har fina kundomdömen.

Trivseln ska märkas i alla delar

Oavsett om man reser i jobbet eller är på semester så finns flera grundläggande faktorer som kännetecknar populära boenden.

-Ja, gästerna berättar att de gillar oss för att vi har rent och ordningsamt. Fräscha sängkläder och handdukar, fritt wifi, en fin frukostbuffé, och gott om duschar är också sådant som gästerna ger oss höga poäng för.

Även om många väljer vandrarhemmet för att det är prisvänligare än ett hotell, så understryker Alexandra att service och trivsel ska vara på topp. Villanytt noterar till exempel att, trots att det är morgon, så är det inga köer till toaletterna. Förklaringen ligger i att alla rum har egna handfat, där alla borstar tänderna och fixar sig morgonfräscha.

Välkomnar husdjur

Andra punkter som gäster värdesätter är tillgången till en tvättstuga och strykjärn, eller möjligheten att ta in med sin fyrfota familjemedlem:

–Ja, gästerna tar ibland med familjens katt och hund, både på semester och på jobb. Ägarna tar bra ansvar för sina djur, och visar hänsyn gentemot andra gäster. Att de kan leka och springa av sig på våra stora grönytor betyder också mycket, tillägger Alexandra.

Hon tillägger att vandrarhemsgäster gärna vill ha en avspänd atmosfär, där de kan vara sig själva. Enkelheten kan alltså bidra till trivseln, och inbjuder ofta till trevliga samtal mellan besökarna när de möts i gästköket.

Text & foto: Tom Swales

Annons