Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Handel | Livsstil 18 mar 2024

Nätshoppa skönhet och hälsa lokalt

Du behöver inte klicka hem varor som måste transporteras över halva världen för att göra en bra affär. Arnel Erovic på Miixi berättar om fördelarna med att nätshoppa lokalt och ger exempel på hälso- och skönhetsprodukter av hög kvalitet.

”Nätshoppa lokalt”, det låter nästan som en motsägelse. Den kanske allra bästa grejen med att vi numera kan handla online är ju ändå möjligheten att ta del av och välja bland ett globalt utbud av varor och produkter. Jo, förvisso. Men det finns ju en annan sida av myntet också. Långa transporter med utsläpp och miljöpåverkan. Ännu längre leveranstider och om du har otur osäkerhet kring såväl själva leveransen som kvaliteten på det du köper. Det är här lokal nätshopping kan göra skillnad.

Eget lager och egen logistik

Arnel Erovic, vd för e-handelsplattformen Miixi med säte i Malmö, beskriver den skillnaden lite närmare:

– För oss är det viktigt att hålla eget lager och ha egen logistik. Snabba och säkra leveranser till våra kunder är en av våra största framgångsfaktorer. Kunder i eller nära Malmö kan vi ofta leverera till redan samma dag, i Skåne samma dag eller dagen efter, övriga Sverige en till tre dagar.

Miixi satsar på att ha ett brett utbud av varor inom många olika områden, med livsstil och kvalitet som gemensam nämnare.

– ”En värld av allt” är vårt motto, och med det menar vi att vi vill göra det lätt för dig därhemma att hitta utvalda kvalitetsprodukter på ett och samma ställe, gärna från välkända varumärken. Vi samarbetar idag med cirka 300 olika brands, säger Arnel.

Vardagsvaror och exklusivt

Hälso- och skönhetsprodukter är ett bra exempel på en grupp av varor som fungerar bra att nätshoppa lokalt:

– Du välja i ett utbud större än de flesta fysiska butiker men ändå få hem det du köper på nästan ingen tid alls. Du kan fylla på vardagsprodukter som duschtvål och tandkräm till riktigt bra priser och samtidigt botanisera bland exklusivare varor som parfymer eller hitta nya saker som du kanske inte visste att du ville ha: Som en pimpsten till skonsam skrubbning av huden eller den där Lilla Sjöjungfrun-badbomben till dottern.

Text: Tobias Christoffersson

Annons