Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Kultur | Livsstil 24 aug 2016

Mycket lika, men ändå så olika

Hasse har hittat sitt drömhus i Ängelsbäck på Bjärehalvön, bara ett stenkast från havet. Där bor han sedan några år tillbaka tillsammans med sin fru, schlagerkomponisten Monica Forsberg. Huset har fått namnet ”Music Hill” och kanske för att familjen har det så rymligt i sin skånska miniatyrherrgård, så att de kan ha både boende och arbetslats under samma tak.

Lotta köpte för ett år sedan ett hus i Olofstorp utanför Göteborg och hon stortrivs. Hon har en stor härlig soldränkt altan och skogen är precis inpå knuten.

”Det är skönt att ha naturen så nära mig. Jag kan koppla av och gå långpromenader med hundarna. Det är en sådan fantastiskt tystnad i naturen. Det blir liksom min livsnerv.”

Fulltecknat schema

Hos Lotta finns det ingen studio men hon har en älskad flygel som hon spelat på i många år och hon tycker det räcker med ett instrument. Hasse däremot har samlat på sig ett 50-tal gitarrer, banjos, fioler, ukelele och dragspel.

”På nedervåningen i huset får jag ro och kan fila på nya låtar eller repa med musikvänner.”

Både Lotta och Hasse har späckade scheman med spelningar över hela Sverige. Lotta har precis avslutat programmet Lillelördag med Per Andersson och ser dessutom denna sommar fram emot en ny säsong av underhållningsshowen ”Lotta på Liseberg” med många spännande gästartister.

Hasse har nästan alla dagar fulltecknade från morgon till sena kvällen. Olika uppträdanden landet runt. Bingolotto och spelningar på Ålandsbåtar avlöser varandra. Ändå har han haft tid att flytta tillbaka till sina rötter i Skåne och bygga ett helt nytt hem från grunden.

På- och avkopplade

Lottas hus är fräscht och modernt och byggt 2011. Hon har gott om plats för sig och hundarna och har valt en flott, ljus inredning med öppen planlösning.

”Jag hade varken tid, ork eller lust att börja renovera när jag flyttade, så huset var perfekt för mig, helt flytt-in-klart.”

Hasse byggde däremot ett helt nytt hus på 250 kvm på en obebyggd tomt vid en sluttning.

”Monica och jag är så pass gamla att vi visste hur vi ville ha det och arkitekten Thorsten Lyngö matchade vår önskelista på pricken. I vår suterrängvilla finns det plats med boendet på övervåningen med mat- och gästrum och så arbetar vi en trappa ner där det finns studio, vinkällare och musikstudio.”

Det finns alltså gott om plats hemma hos Hasse. Plats för kreativitet, familj och vänner. Hasse vill gärna ha folk omkring sig och blir lite nervös när han måste vara ensam.

”Jag har blivit så van vid människor och behöver vara påkopplad, det känns konstigt annars”, skrattar Hasse.

”Då trivs nog jag mer med att vara själv”, säger Lotta som ju alltid har mycket folk omkring sig i jobbet. ”Jag har inte behov att träffa en massa människor hela tiden. Jag behöver få vara ensam och kunna reflektera för att samla krafter och hitta inspiration.”

Ny Rockabilly hit

Både Hasse och Lotta är svaga för country musik. I högtalarna hemma skruvar Hasse upp Queen Ida på hög volym.

”Då lyssnar jag nog hellre på klassisk musik. Jag är nog en typisk radiolyssnare.”

Då säger Hasse plötsligt: ”Men vi ska spela in en rockabillylåt tillsammans som heter ’Allt eller inget’!” Den låten har Hasse gjort musiken till och fru Monica har skrivit texten.

”Det får bli en upptakt till sommarens turné. Annars kommer repertoaren bestå av både gamla och nya hits” tipsar Lotta.

Senast Lotta och Hasse jobbade tillsammans var på 80-talet.

”Men det känns väl som om vi alltid funnits där bredvid varandra ändå”, säger Lotta ömt och tittar på Hasse, ”vi har ju möts på olika evenemang och uppträdanden under årens lopp.”

Som folkkära artister har både Hasse och Lotta en lång karriär bakom sig. Det var 1987 som vi knöt Lotta varmt till oss när hon sjöng ”Fyra Bugg & en Coca Cola” i Melodifestivalen, fast hon var förstås med i Mello något år tidigare och körade, när bröderna Herreys vann med Diggi-Loo Diggi-Ley.

Hasse, som har stått på scenen sedan han var 8 år, bildade sitt Kvinnaböske Band 1970. Sedan dess har han otaliga guldplattor. Vi kan nog alla sjunga med i hans ”Änglahund”.

”Så nu äntligen får vi göra en show tillsammans, det ska bli riktigt rolig och det ska svänga av musikalisk glädje. Vi är peppade!” säger båda.

 

Annons