Kultur | Livsstil 19 jan 2020

Med naturen och staden som inspiration till sina vackra miljöbilder

Det bästa hon vet är att ge sig ut i naturen med sin kamera i högsta hugg. Långa promenader blir det där hon fotar magiska bilder av havet, svartvita fåglar i stadsmiljö på kajen och fina vintermotiv med krispig snö på grenarna. Och att fotografera mår hon bra av och hon tycker att det är extra kul när hon får till det där drömmotivet hon alltid drömt om. 

Det har blivit mer och mer fotograferande på sista tiden för Marie Nordstrand och hon älskar den krispiga luften ute, att vara en del av naturen och skåda fåglarna som leker vid kajen eller det vidunderliga havet. Och ser hon någonting roligt, då åker kameran fram. 

– Den är ju lätt att ha med sig och när man ser något man verkligen vill fotografera, då tar man tillfället i akt och tar bilden. Och promenaden blir ju aldrig tråkig, då det alltid är kul och kreativt att tänka ut något kul att fota och det finns så mycket vackert överallt, berättar Marie. 

Hur blev Marie fotograf?

Intresset tog fart för cirka fem till sju år sedan, där hon gått en kurs i foto utanför Göteborg, tagit fristående kurser på Medborgarskolan men sedan lärt dig det mesta själv, som autodidakt. Hon bor i Årsta, som ligger precis bredvid Söder i Stockholm, och många av fotona är tagna omkring där. Som vackra panoramabilder av den kungliga huvudstaden, när det är skymning, och stadens ljus speglar sig i vattenytan. Och de fina vinterbilderna tar hon ofta uppe i Umeå, där hon har sin mamma boendes. Hon jobbar vardagligen som undersköterska men trivs med att lägga mer och mer tid på det kreativa. 

På hennes hemsida, finns bilderna för försäljning och skulle du vara intresserad av en bild så trycker hon ut bilden på tjockare papper och ramar in bilden. Marie har även varit med i flertalet utställningar med sina fina motiv. 

– Jag har varit med i konstföreningen där jag bor, Årsta Konstförening, och vi brukar ha utställning en gång om året i Årsta Folkehus. Då har jag sålt några bilder och det är väldigt kul och det blir mycket inspirerande och gör att man vill fortsätta fotografera, avslutar hon. 

www.min-bildvarld9.webnode.se

Linda Johansson 

Annons