Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Bilar | Motor 18 jan 2019

Med 830 hk under huven 

Array

Det är inte vanliga bilägare som kan skryta med att ha 830 hk under motorhuven, men en av TM Chiptunings kunder har precis hämtat sin blå Audi R8 V10+ från 2016 med den här effekten. En ny Audi R8 V10+ ligger på en prisklass runt 2,5 miljoner kronor. En R8 har 610 hk och bra väghållning redan från fabrik. Trots detta har TM Chiptuning lyckats göra den ännu snabbare.

– Det finns alltid människor som vill vara unika genom att ha en bil som ingen annan har, säger Thomas Magnus som har över 20 års erfarenhet av optimering av motorer och ägare av TM Chiptuning i Hjälteby på Tjörn.

– Just den här bilen har vi i samarbete med en av vår återförsäljare TMC Tanumshede fått äran att modifiera med ett kompressorkit, sänkningssats och med en anpassad motorprogramvara, säger han.

– Den 5,2 liter v10 motor är nu överladdad med 0,55 bars kompressortryck och levererar efter vår optimering 830hk/790nm, säger han stolt. Det finns ett antal Audi R8 v10+ i Sverige. De flesta nöjer sig med den prestandan som tillverkaren erbjuder, och andra väljer att justera effekten genom mapping.   Ändringen av bilen medför också att du som kund vet hur du ska köra bilen, säger Thomas. Även om dessa kompressorkit är långtidstestade på banor och högfartsvägar innan det lanserades på marknaden.

Text: Sabine von Borgstede

Annons