Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Bra kundservice Bra kundservice
Kultur 30 aug 2021

Masken på – var dig själv

Vem vill du egentligen vara? Och vad skulle du vilja prova om du slapp att visa att det var du? Bakom masken kan du vara dig själv eller någon annan. För konstnär Criss Bellini har just masken blivit ett signum. Bestäm själv uttrycket och personlighet på personerna bakom maskerna på hans unika tavlor.

Det därmed masker har blivit något som vi under pandemitiden vant oss med. Bakom munskyddet är det svårt att se vad personen säger och uttrycket som försöker förmedlas. Vi får skärpa hörseln och ibland också skapa oss en egen bild av hur personen ser ut utan masken på.

“Bakom min solglasögon, kan jag va mig själv”, sjöng Docenterna och visst är det så. Ett par solglasögon gör att du som person kan vara lite anonym, likt en kändis eller någon som vill dölja sina tårar. Masken på nya TV-programmet “Masked singers” gör personerna i dräkterna och maskerna modigare och plötsligt står de på en scen och sjunger och dansar, vilket de aldrig hade vågat annars.

– Vi bär alla masker, säger Criss, synliga eller osynliga. För mig började det som en hobby när jag tog kända målningar och skapade ett nytt ansikte på personerna med en mask,blommor, solglasögon eller munskydd. Plötsligt blev målningen mer anonym men också mer spännande. Här kan du välja vilken typ av människa som är  bakom masken.

Blandar kända konstverk med modernt tänk

För Criss Bellini som är en svenskbaserad, anonym konstnär, påverkad av hiphopkultur och gatustil menar att i den värld vi lever i är falsk den nya verkligheten. Balaclava-masken representerar den verkligaste återspeglingen av vem vi är, masken  symboliserar frihet.

– Jag var trött på att välja mellan billiga affischer och dyra konstverk, så jag hittade en mellanväg, säger han. Många av oss gillar inte känslan av att köpa något så personligt som massproduceras, så genom att göra mitt eget originalkonstverk och bara erbjuda mitt arbete på min webbplats crissbellini.com kan jag ge dig unik och prisvärd väggkonst som sticker ut från massproduktioner, samtidigt som känslan av exklusivitet bibehålls. Jag gör bara 250 stycken för varje konstverk, när jag är slutsåld fyller jag inte på.

I hans tavlor skriver han ofta in små meddelande och tillverkar tavlorna i antingen canvas eller som konsttryck. Hans kunder finns över hela världen och omsättningen sedan starten har varit riktigt hög s att han idag kan leva på sin hobby.

Text: Sabine von Borgstede

Annons