Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Fönster 27 maj 2021

Många fördelar med PVC-fönster 

PVC-fönster som tidigare hade ett dåligt rykte, har idag en helt annan roll på marknaden. Fönstren är inte bara billigare än andra material, de är också kvalitativa i och med att de både är väderbeständiga och tåliga. 

När Stefan Eicher startade Ydre Fönster för femton år sedan bestod cirka 10 procent av den totala fönstermarknaden av PVC-fönster, en produkt som tagit betydligt större plats på marknaden idag.  

Förutom att de är kvalitativa har de också många fördelar gentemot andra material. 

– De håller lägre pris än träfönster, behöver inte målas och vi har dessutom kortare leveranstid på dem, säger Stefan Eicher.

Trots att PVC-fönster blir alltmer populära är många fortfarande skeptiska till materialet, som sägs vara cancerframkallande, miljöfarliga och inte lika kvalitativa som trä.

– Det kan komma från tiden då ämnet började tillverkas och produktionsprocessen inte var särskilt utvecklad. Idag är tillverkningen av PVC-fönster avancerad. Fönstren gulnar inte eftersom de är mer tåliga mot UV-strålning och innehåller inte heller ftalater, tungmetaller eller giftiga dioxider och är helt ofarliga för människohälsan, förklarar Stefan. 

Högkvalitativa PVC-fönster är dessutom väderbeständiga, då de testas för att klara olika klimat och väderförhållanden. 

– Våra PVC-fönster är även P-märkta och därmed testade av RISE – det statliga forskningsinstitutet i Borås. De är också mer motståndskraftiga mot frätning, insekter och röta, vilket andra fönster kan bli påverkade av.

När man ska välja PVC-fönster till sitt hus tycker Stefan att man bör välja modell utifrån husets karaktär.

– Priset och lågt underhåll är ofta det som lockar när man köper PVC-fönster men man ska leva med sina fönster i många år och därför är det viktigt att välja fönster som passar för huset.

 

Annons