Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi | Mäklare 18 sep 2019

Många exklusiva bostäder visas inte offentligt

Array

Bättre kontakta ESNY direkt, i sökandet efter drömboende i premiumklass

TV-tittare i flera länder har kunnat följa när mäklarbyrån ESNYs grundare, Fredrik Eklund, har sålt spektakulära våningar i New York till VIP-kunder. Men minst lika spännande objekt, mätt i göteborgska mått, passerar ESNYs kontor och team på Kaserngatan i Göteborg. Villanytt träffar där mäklaren Ludwig Lundgren:

–Mitt bästa tips för den som söker något speciellt är att kontakta oss direkt, även om det blivande drömhemmet inte syns i annonserna. Flera av våra fina objekt kommer nämligen aldrig ut på den allmänna marknaden, och har aldrig offentliga visningar. Ibland handlar det om att vi redan har flera köpvilliga intressenter, vars önskemål uppfylls perfekt av fastigheten. Man bör också veta att alla säljare inte vill annonsera ut sina hem, till allmän beskådan, och då kan vi erbjuda en diskretare affär med enskild visning.

Undvika publik i hemmet

ESNY har stor erfarenhet av uppdragsgivare som inte vill synliggöra försäljningen av sin bostad, trots att en annonsering skulle locka fler intressenter. Men unika eller exklusiva hem riskerar att locka många nyfikna nöjestittare, utan avsikt att köpa. Nyfikenheten stiger såklart ännu mer om hemmet tillhör en offentlig person.

–Ja, det kan också kännas otryggt att skylta stort med sitt hem fyllt av konst och egendomar som kan väcka begär eller avundsjuka. Hemmet är ju dessutom högst privat, och ingen vill ha allmänheten in i sovrummet om det kan undvikas, förklarar Ludwig Lundgren.

Intressanta uppdrag på G

På Villanytts fråga om vilka spännande uppdrag som ligger i ESNYs pipeline, svarar Ludwig Lundgren:

–Det finns många, som de fantastiska topplägenheterna i det kommande Karlatornet, men jag har några andra personliga favoriter, mitt i innerstaden. Bland annat en härlig våning på 100 kvadrat med egen terrass, på just Terrassgatan. En liknande lägenhet finns även i Linnéstaden, men vi har också flera villor i västra Göteborg, Långedrag, Hovås och Särö. Det planeras även ett stort område vid Bocköhalvön, Hindås, och där kommer vi snart kunna erbjuda många bra tomter att bygga på.

Även vanligare uppdrag

Ludwig Lundgren och hans kollegor på ESNY arbetar däremot inte bara med premiumobjekt:

–Nej, i vårt systerföretag, Urban By ESNY, arbetar vi med vanligare fastigheter, lägenheter och tomter. Många av de objekten är också fantastiska, men riktar sig då till en bredare allmänhet. Som säljare eller köpare hos Urban får man såklart tillgång till samma värdefulla kunskap och kompetens, som i den andra verksamheten. Och, det är inte fel att anmäla intresse direkt till Urban By ESNY heller, och berätta vad man letar efter. För om ett matchande objekt kommer in så kan vi meddela detta innan bostaden annonseras ut, vilket kan innebära en unik förhandsmöjlighet, avslutar Ludwig.

Text: Tom Swales

Annons