Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Ekonomi | Mäklare 21 sep 2019

Mäklarna med prestigeuppdrag i Göteborg och New York

Array

Mäklarföretaget ESNY  är allmänt förknippade med internationella VIP-kunder, exklusiva säljobjekt och Fredrik Eklunds medverkan i TV-serien ” Million Dollar Listing New York”. Men delägaren Niklas Berntzon tydliggör att det inte är mediabilden som resulterat i den positionen, utan snarare deras resultat som lett till mediabilden.

År 2017 fick ESNYs kontor i New York och Stockholm sitt tjusiga syskon på Kaserngatan i Göteborg. Att de har de slagit prisrekordet för en bostad i Göteborg är föga förvånande eftersom de även har rekordet för Stockholm och Sverige, intygar Niklas Berntzon:

–Allmänhetens och pressens intresse för våra spektakulära uppdrag och kända kunder är såklart positivt för oss. Då sprids vetskapen om våra köpstarka spekulanter som söker exklusiva objekt och föredrar en grad av VIP-service, diskretion och personliga visningar. Det är ju ingen slump att vi fick uppdraget att sälja våningarna högst upp i det blivande Karlatornet, vilket ledde till att vi öppnade kontoret här i Göteborg. Men då hade vi redan haft många uppdrag i den högsta prisklassen, här på västkusten, berättar Niklas.

Han gläds åt att flera byggprojekt vågar sticka ut och ha egen karaktär, men tycker generellt att nittio procent av nybyggena fortfarande är tråkiga.

Bäst är bäst

Enligt Niklas Berntzon har Göteborg en unik prispotential, som inte bara gäller Karlatornet:

–Priserna är faktiskt onödigt låga för så många objekt på fantastiska lägen, på en ort där lönerna är lika höga som i Stockholm. Många exklusiva bostäder hamnar här i händerna på mäklare som bara värderar efter normalstatistik, vilket är synd. Det som är bäst bör värderas som just bäst, helt enkelt.

Att presentera de rätta objekten, eller den egna mäklarkompetensen, som bäst ska inte hindras av den svenska blygsamheten, understryker Niklas:

–Som köpare vill man ju ha det bästa, så den mäklare som jobbar mer extrovert har ju öppet mål. Och, vill man sälja uppdragsgivarens objekt till ett rekordpris så måste man ju begära ett rekordpris.

Göteborgslyor i världsklass

Niklas Berntzon framhåller Karlatornet som Sveriges mest spektakulära projekt:

–Jag blir lika överrumplad varje gång jag ser bilderna på byggnaden och inredningen. Det kunde lika gärna vara i New York eller Dubai, där ju samma arkitekt byggt världens högsta byggnad, respektive nya World Trade Center. Köparna kommer att bo i Sveriges första full-service-hus, med pool, gym, gaming room, roomservice och hotell i botten. Tornet är uppdelat i fyra delar; Karlatornet Bas & Twist, Sky-Level och allra högst upp har vi Penthouse Level, där objekten säljs som ägarlägenheter.

Till projektet har byggts ett showroom där man som spekulant fysiskt kan gå in och uppleva de blivande lägenheterna, materialen och utsikten från 250 meters höjd.

Text: Tom Swales

Annons