Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Mäklare 23 okt 2019

Mäklarhusets marknadsföring ger fler bud på bostaden

Array

Värdefulla tips till både säljare och köpare, från Catrin Tengfjord och teamet

Från Mäklarhusets kontor i Lerum, Partille och Härryda utgår mäklaren och delägaren Catrin Tengfjord. Med tjugofem års erfarenhet av fastighetsöverlåtelser i området, så vet hon allt om den lokala bostadsmarknaden och bjuder gärna på goda råd:

–Säljare bör man veta att man har ansvar för dolda fel i tio år. Det är en anledning till att vi erbjuder Mäklarhusets eget trygghetspaket, Skyddat Köp. Det skyddar båda parter mot överraskningar under tio år och omfattar byggtekniska brister, vitvaror, vvs och mycket mer än vanliga försäkringar. En riktigt bekväm lösning för båda.

Rätt marknadsföring

Catrin och kollegorna på Mäklarhuset bjuder på fler tips:

–Som säljare vill man att fastigheten exponeras för alla intressenter. Då ska man välja en mäklare med kvalitativ internetannonsering. Våra digitala partners gör så att bostaden visas i de viktigaste nätmedierna, för den relevanta målgruppen och beräknas på deras sökvanor, intressen, ålder och annat. Och, på Mäklarhusets hemsida finns det nya verktyget ”Smart sök”, där man kan söka på flera faktorer än bara område, pris, antal rum och det vanliga. Skriv sekelskifteslägenhet, natur, vatten, garage, hiss eller annat som du önskar dig.

Catrin framhåller även iordningställandet av hemmet:

–En viss grad av styling kan säljaren göra själv, om man har sinne för det. Det handlar inte om att visa upp sin egen smak, utan att bemöta målgruppens. Ta ett mobilfoto i ditt hem, se på bilden så inser du direkt hur rörigt det kan uppfattas. Det handlar om att rensa och sedan tillföra enstaka avgörande detaljer. Det lönar sig att anlita en homestylist, och vi kan såklart tipsa om lämpliga.

Lokalkännedom viktigt

Catrin Tengfjord understryker vikten av lokalkännedom:

–Bara en lokalförankrad mäklare kan svara på frågor om samhällsservicen, områdets framtida utveckling och känslan under årets alla säsonger. Samma lokalkännedom ger säljaren rätt värdering. Att många i vårt mäklarteam själva lever i området och är en del av samhället, föreningslivet och familjeaktiviteterna gör också att vi känner ansvar.

Slutligen ger Catrin och kollegorna i Lerum, Härryda och Partille ett värdefullt råd om hur man väljer rätt mäklare:

–Gå på visningar av objekt som liknar ditt, och känn efter om mäklaren tar hand om intressenterna, har svar på frågorna, visar ansvar och engagemang. Känn efter om det är så du vill att din fastighet ska presenteras.

Text: Tom Swales

Annons