Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning 14 maj 2022

Lyxigare bestick – ett sätt att förgylla vardagen

Att duka lite elegantare till vardags är ett sätt att uppgradera livet, och tillföra glädje. Att exempelvis välja glas på fot, vika servetterna eller tillföra något guldfärgat på bordet förhöjer upplevelsen av den vardagliga måltiden. Att lyxkänsla inte behöver kosta extra förklarar Emir och Sebastian med webbshopen Coltello.se, som erbjuder förgyllda designbestick.

Vännerna Sebastian Göransson och Emir Mesic fick söka länge innan de fann en leverantör som kunde uppfylla deras krav:

-För att folk verkligen ska använda lyxiga bestick ofta, så ska de ha samma pris som andra vardagsbestick, och tåla upprepad maskindisk, berättar Sebastian.

-Men det räcker inte med att bestick glänser av guld eller silver. De ska också ha en designad form som känns exklusiv och välbalanserad i handen, tillägger Emir.

De visar besticken som har en smäcker form och glänser nog för en slottsmiddag, tack vare förgyllningen som genomförts med plätering.

-Personligen är jag stolt över skärpan i kniven, som gör den riktigt vass för att exempelvis skära kött, nämner Sebastian.

Guldkant glädjer

Det finns ingen naturlag som hindrar oss människor från att klä oss, eller duka bordet, som om det vore nyårsfest fast det är en vardag. Det är snarare en fråga om traditioner och kulturer.

-Folk blir ju glada av att oftare sätta guldkant på middagen. Det märker vi bland vänner och även kunders kommentarer. Många har nog tidigare undvikit guld- och silverbestick eftersom ytan ofta har förstörts i diskmaskinen. Att våra bestick skulle kunna ställas i maskinen bland all övrig disk var ett krav från oss, och det gick ju att uppfylla, nämner Emir.

Olika nyanser för olika smaker

För att matcha hushållens olika stilar, dukningar och serviser så har de tagit fram bestickseten med både svarta och vita skaft. Sebastian tillägger:

-Ja, och strax lanserar vi besticken i silver också.

Villanytt noterar att ett set om tjugofyra delar kostar en dryg tusenlapp, vilket gör att de ligger på en prisnivå jämförbar med betydligt vardagligare stålbestick på marknaden. Påståendet om att lyxkänslan inte behöver kosta extra, verkar alltså stämma.

Text: Tom Swales

Annons