Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Inredning | Kultur | Livsstil 26 okt 2022

Lyxig rumskänsla med originalkonst

Det är skillnad på att kliva in i ett hem med massproducerade tavlor från varuhus, jämfört med originalverk direkt från konstnärens ateljé. Skillnaden handlar inte om luxuösa prisnivåer, utan bara det faktum att unika verk sätter en personligare prägel på hemmet. För, vilka är vi om alla köper exakt samma stora bild och hänger i hallen? Vi samtalar med konstnären Erica Nyström, om vad köparna upplever när de hänger originalverk i sina hem.

Många läsare känner kanske igen Erica Nyströms omtyckta målarstil, från inredningsbilder i sociala medier. Tavlorna är utmärkta exempel på att originalkonst kan köpas för rimliga summor.

-Människor som väljer att hänga mina målningar i sina hem säger ofta att bilderna tillför en lyxkänsla. Och den känslan är värdefull för kärleken till våra hem, och det är ju härligt med lyx i vardagen. Jag tror att även gästerna känner det där. Att köpa konst från konstnären är ju ett mer selektivt och medvetet val, än att bara ta något ur en lagerhylla på varuhuset.

Folks längtan till det mer unika och personliga får somliga att beställa en specialmålad tavla, av Erica.

-De har kanske en väggyta som de vill använda för något alldeles särskilt hemma, på kontoret eller företaget. Med hjälp av samtal, platsens mått, och den omgivande miljön så ger de mig ledtrådar till vad de söker för känsla. Ofta så refererar de till något av mina befintliga eller tidigare målningar som de gillat. Då får jag en hint om motiv, form, färg och mönster som jag kan inspireras av. Sen har vi en löpande dialog, och jag skickar bilder under skapandet.

Hon understryker hur hedrande det är att hennes bilder får ta plats i så många privata hem, som ju är en helig sfär för många.

Motiven kräver många redskap och material

Många inredningsintresserade gillar Ericas abstrakta stil, där uttrycket ligger i mönster, ytstrukturer, kulörer och rörelser.

– Motiven kräver en blandteknik. Ofta akrylfärg i basen men även strukturpasta, sand, spray eller tusch. Materialen arbetas ut med palettkniv, svamp, penslar, trasor och fingrarna.

Den energi som Erica lägger i verken, tycks nästan stråla ut mot betraktaren, om vi ska tro vissa av samlarnas kommentarer.

-Ja, många säger att de känner en positiv energi av bilderna.

Förtroende bygger på ärliga bilder

Villanytt frågar Erica om folk törs lita på fotografierna av målningarna, som visas på hemsidan artbyericanystrom.se?

-Ja, faktiskt. Och det gör att beställarna verkligen finns överallt. Folk har verkligen fått förtroende för att beställa konst från nätet. Men det kräver också att jag är extremt noga med att webb-bilderna ska ge en rättvis och ärlig uppfattning av målningen. Många sänder mig sedan fotografier av tavlan, när den hänger i deras hem eller kontor. Det ger oss en ömsesidig stolthet.

Text: Tom Swales

Annons