Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Handel | Möbler | Trädgård 25 apr 2019

Lugnet tio minuter från Göteborg

Array

Tio minuter öster om Göteborg, bland stenmurar och vitsippsbackar, ligger ett ganska anonymt hus. Grått, fyrkantigt och med mycket glas. En modern bunker, säger vissa. Men skenet bedrar. Inuti myllrar det av liv.

I entrén möts du av liten inredningsbutik. Sortimentet varierar efter årstid och lust. I skrivande stund är det påsktemat som dominerar. Restaurangen som är öppen varje dag, har plats för såväl barnfamiljer som tjusigare banketter och den stora salen med plats för 800 personer ligger med vacker utsikt över den lilla röda 1700-talskyrkan. Varje detalj i inredningen är genomtänkt. Den grafiska formen på väggpanelerna känns igen i logotypen, som i sin tur känns igen i det stora handfatet på toaletten.

–Allt vi gör förmedlar något, både i bemötande och inredning. Vi vill vara varma och välkomnande och leverera med hög kvalitet, säger Helena Dahlin, vd på Råda Rum.

Natur mellan staden och flyget

Råda Rum i Mölnlycke invigdes 2016 och ligger mittemellan Göteborg och Landvetter flygplats. Huset rymmer många möjligheter; restaurang, bar, café, små och stora konferenser, lekplats och underbara promenadstråk.

–En promenad i vitsippsbacken här gör mycket för välbefinnandet, säger Helena Dahlin. Lägg sen till att få klappa våra kaniner och titta på hönsen som sprätter omkring, så sänks axlarna avsevärt.

Råda Rums ambition är att vara en modern och relevant mötesplats i göteborgsområdet. Förutom att arrangera konferenser och mässor gör man egna events med allt från temakvällar i köket till konserter. Några av gästerna som har fått skriva sitt namn på Råda Rums egen ”Wall of fame” är Danny Saucedo, Miriam Bryant, Louise Hoffsten och Lill Lindfors. Och fler lär det bli.

–Vi ser ju oss fortfarande som ganska nystartade och fler och fler hittar hit, säger Helena Dahlin. Idéerna är det inte brist på, snarare tiden, skrattar hon.

 

Text: Råda Rum

Annons