Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Lokalt och tryggt försäkringsbolag med gamla anor

Array

De har funnits ända sedan 1897 och med kontor i både Kungshamn och Lysekil är de det självklara försäkringsbolaget för privatpersoner som vill försäkra sitt hem och även sin sjöbod och båt. Bohuslänska Strandlägenas Brandförsäkringsförening (BSB Försäkringar) är nära sina kunder, och kan alltid hjälpa till om olyckan är framme, dygnet runt. Styrkan är deras närproducerades tjänster och   som utvecklas efter sina kunders önskemål.

BSB Försäkringar har funnits under en lång tid och skapat trygghet för de bohuslänska invånarna och deras hem, fritidshus och båtar. Och anledningen till att de en gång startade var en brand som utlöses i Gravarna, i gamla Kungshamn och där två hus brann ner. I det ena huset förolyckades en fru och hennes fem barn, när hennes man var ute och fiskade. Då beslöt man att starta en Brandstod, en insamling, så att man kunde hjälpa utsatta familjer. Och på den vägen är det och idag hjälper BSB försäkringar till när olyckan är framme, vilket skapar ett lugn och säkerhet för invånarna.

– Vi håller oss efter Bohuskusten, alltså strandlägena och vi försäkrar ju i tolv kommuner, bland annat från Strömstad och ner efter hela Bohuskusten. BSB är återförsäkrade i Länsförsäkringar, Göteborg och Bohuslän. Vi känner ofta våra kunder väl och vet vad vi har för risker och att vi kan behålla premierna därefter. Vi är ju kundägda och vi arbetar utifrån våra kunders önskemål, berättar Madeleine Persson, VD.

De har bland annat en fullmäktige som representant i kommunerna, vilket skapar långsiktiga och hållbara tjänster och möjlighet till intressanta utvecklingar. Bland annat står de inför en digitaliseringsprocess som är ett önskemål från deras kunder.

BOENDEFÖRSÄKRINGEN DEN VANLIGASTE

På privatsidan är det VillaHem- försäkringen som är störst. Sedan är det många som har fritidshus, båt och sjöbod och då kan de även hjälpa till att försäkra det. Och när det gäller företag försäkrar de fastigheter, affärer och företag. Många sommargäster försäkrar även sina fritidshus och sjöbodar hos dem.

Den vanligaste skadeorsaken bland privatpersoner är mobiltelefonskador. Men just nu är det mycket stölder av utombordsmotorer på fritidsbåtar. BSB rekommenderar att man är noga med att man låser båten, har godkända lås och vid vinteruppläggning, har tillsyn över sin båt.

När någonting händer så ringer du eller mejlar försäkringsbolaget. Vid en akut skadehändelse har de en dygnet-runt-öppen-jour du kan ringa till.

– Vi finns ju på ort och ställe och vi kan hjälpa till snabbt om olyckan är framme. Då kan de också komma in till oss på kontoret. Och är det något som jag brinner för så är det att vi kan hjälpa kunderna och att vi utvecklar företaget så att kunderna känner att det är helt rätt för dem, avslutar Madeleine.

Text: Linda Johansson

Annons