Tillagning
Kakan:
- Sätt ugnen på 185 grader och klä en bakplåtspanna 30x40cm med bakplåtspapper.
- Koka kaffet till kakan och glasyren, totalt ca 1,5 dl. Låt svalna.
- Smält smör, tillsätt mjölken och det kalla kaffet.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i ägg- och sockersmeten.
- Blanda ner smör, mjölk och kaffe och rör till slät smet. Häll över smeten till långpannan och grädda i mitten av ugnen ca. 20 minuter.
- Låt kakan svalna något i pannan innan du häller över glasyren.
Glasyr:
- Smält smör och blanda med övriga ingredienser till en jämn smet, bred över den något avsvalnade kakan i långpannan.
- Strö över riven kokos och låt glasyren stelna innan du skär upp den.
Ingredienser
1 sats
Kakan
- 300 gram smör
- 1 dl mellanmjölk
- 1 dl kaffe, kokt, kallt
- 5 st ägg
- 5 dl strösocker
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 0,5 tsk salt, fint
Glasyr
- 100 gram smör
- 3 msk kakao
- 0,5 tsk salt, fint
- 3 msk kaffe, kokt, kallt
- 5,5 dl florsocker
Garnering
- 1,5 dl Riven Kokos
Redskap
1 st bakplåtspapper
Recept: Anna Wikner Fotograf: Sanna Livjin Wexell