Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Bra kundservice Bra kundservice
Kultur 24 jul 2020

Lever med ett öppet sinne

Att njuta av det lilla i det stora är hennes devis. Konstnär Therese Carnemalm lever med sina sinnen på full gavel och låter ständigt nya intryck leda hennes uttrycksform i konsten.

Det är framförallt möten med människor och närvaron i naturen som ger henne energi och inspiration. Hon är nyfiken och utforskar mönster och arkitekturen i det levande, i vattnet och vinden.

Therese Carnemalm är utbildad på bland annat Konstfack och RMI Berghs i Stockholm samt Målarskolan Forum i Malmö. Hon arbetar delvis som illustratör, AD med workshops och föreläsningar men ägnar sig mest åt konsten idag. I den ljusa ateljén som hon byggt på tomten tillbringar hon tiden med att skapa sin konst i olika former och uttryck.

Jag är med i Konstrundan för sydvästra Skåne varje vår och bjuder då in besökare till Malmöateljén men givetvis kan man höra av sig och besöka mig året runt.

Att få interagera med publiken är en stor bonus som ger mig både nya idéer och lust att utvecklas, säger hon.

Therese låter ett intuitivt flödande vara penseln och väljer teknik efter vad hon vill uttrycka. Det kan vara foto, gicléegrafik, akryl eller collage. Ibland blir det ett abstrakt tema, en annan gång mer föreställande men det finns alltid en röd tråd av personlighet som förmedlar en tanke eller känsla till åskådaren.

Text: Sabine von Borgstede

 

Therese Carnemalms vackra konstformer hittar du på:

Hemsidan: www.carnemalm.se

Instagram: @theresecarnemalm

Facebook: Therese Carnemalm art & design

För kommande utställningar, håll utkik på hennes sidor.

 

 

Annons