Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Kultur | Livsstil 8 mar 2020

Lekfulla målningar som går rakt in i hjärtat

Även om kreatören Elin Maria Parmhed skapat på många andra sätt tidigare så upptäckte hon måleriet så sent som sommaren 2019. Redan vid starten uppstod en egen estetik, med lekfulla figurer och former omgivna av klara färger i mångfald. Hennes drivkraft är att sprida glädje och visst fungerar det.

När Villanytts reporter frågar Elin Maria Parmhed om figurerna som förekommer i hennes bilder, så berättar hon:

– Ja, vissa kanske för tankarna till riktiga djur, men många är varelser som uppstår i min egen fantasi. Jag målar det som uppstår i min inre värld, som jag välkomnar betraktaren till – det är en glad värld där man inte vet vad för spännande som ska hända härnäst, säger Elin Maria Parmhed.

Med penslar, palettknivar och akrylfärg som verktyg tar hon sig an målardukar och akvarellpapper. I motsats till den försiktighet som många drabbas av när de ska måla för första gången, flödade målarlusten när Elin en sommardag fick en idé hon inte kunde stå emot.

– Det var som att allt släppte just där och då när jag äntligen vågade släppa loss med riktig färg på riktigt papper. Och den där underbara känslan finns fortfarande kvar – en känsla fylld av kreativitet och lekfullhet som jag också tror märks tydligt i mina bilder.

Humor och färgrikedom

Konstnären Elin Maria Parmhed har som mål att göra betraktaren lite gladare än hen var innan mötet med hennes bilder.

– Någon beskrev dem som ”lekfull konst som går rakt in i hjärtat” och det gör mig så extremt lycklig. Det är nog motiven, humorn, figurerna och mitt sätt förmedla min inre värld av fri fantasi och kreativitet som talar till betraktaren. Samtidigt är jag fortfarande väldigt nyfiken och provar gärna andra stilar.

En karaktäristisk del av Elins bildskapande är hur hon använder svart akryltusch för att markera och lyfta fram, nästan skapa silhuetter mot de starka färgerna.

– Jag gillar det grafiska uttrycket samtidigt som jag vill dra på med färg. Det jag skapar får leda mig, snarare än att jag försöker tänka för mycket. Man ska inte stå i vägen för sig själv, skrattar Elin.

Hon välkomnar alla läsare att se mer av hennes bilder på den egna hemsidan, och gärna följa henne på Instagram.

Text: Tom Swales

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad här.

Annons