Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi 15 mar 2024

Lätt skapa app för livets svåra beräkningar

Bra ekonomiska beslut förutsätter att alla värden och kostnader kan beräknas. Såväl fasta som rörliga. Att jämföra banklån, beräkna om det är värt att byta bil, ta ställning till ett leasingavtal eller en husaffär innefattar många ”hala” variabler. Därför har det svenska företaget Molnify skapat möjligheten där man enkelt skräddarsyr sin egen app för krångliga beräkningar.

En stor fördel med den här webbapplikationen är att den snabbt kan ge dig svar på olika affärers värden och kostnader. Samt att den enkelt kan skräddarsys för just dina tillfälliga eller återkommande köp- och säljbeslut. Mattias Hjortzberg är VD för Molnify:

-Många företag använder vår plattform för att skapa egna applikationer. Från stora bolag som Telia, If, Vattenfall och Assa Abloy till betydligt mindre firmor. Men vi lyfter gärna fram möjligheterna för föreningar och små verksamheter. Ett bra exempel är appen som jag själv skapade när jag skulle köpa hus. Bankerna presenterade sina banklån med fördelar, nackdelar, kostnader och variabler på olika sätt och erbjudandena var svåra att jämföra med exakthet. Men på bara en förmiddag hade jag skapat en app, med hjälp av vår plattform. Med appen i mobilen kunde jag lättare, snabbare och tryggare ta ställning till olika hus och bostadslån.

Behöver inte kunna programmera

Mattias Hjortzberg förklarar att man inte behöver kunna programmera, utan att det räcker med hyfsad vana av Microsoft Excel. Man skapar nämligen sin app i Excel genom att färga cellerna som ska vara in- och outputs i olika färger.

-Med stöd för över 200 excel-formler, så går det att bygga nästan vad som helst.  När man har ”molnifierat” sin excel-fil så laddar man upp den på Molnifys hemsida, och på ett par sekunder så är en ny app klar!

Den som vill prova hur enkelt det är att omvandla sin excelfil till en webbapp kan utan kostnad starta ett testkonto på Molnifys hemsida. Där kan man även prova några färdiga appar, för att förstå möjligheterna. Förutom den nämnda appen för bostadsköp, så finns även en för att räkna ut kostnaderna för att sälja huset. Där beräknas variabler som lån, försäljningspris, mäklarkostnader och andra faktorer som ofta visar sig ha större påverkan på affären än vad man anar.

I företag och föreningar

Villanytt noterar att företagen som gör egna appar via Molnifys tjänst finns i alla branscher, och i flera länder.

– Våra kunder bygger allt från verktyg för avkastningskalkyler, så kallade ROI-appar, till komplexa prissättnings- och ordersystem. Även specialanpassade CRM-verktyg. Men villa-, bostads- och vägföreningar kan göra helt andra appar. Exempelvis för att beräkna gemensamma investeringar, lån eller jämföra offerter.

En fördel är också att man kan dela den färdiga appen med kollegor, föreningsmedlemmar – eller släkten som tillsammans planerar att köpa ett gemensamt fritidshus.

Text: Tom Swales

—————————————–

Prova appar

Så mycket kostar bostadslånet på riktigt:
https://app.molnify.com/app/lanekalkyl

Så mycket kostar det att sälja bostaden:
https://app.molnify.com/app/vadkostardetattsalja

Prova gratis med Villanytt-erbjudande:
https://molnify.com/villanytt

Annons