Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning | Möbler 8 nov 2021

Låt bordet bli huvudpjäsen i rummet

Ett rustikt bord i ädelträ med ådror, kvistar och den naturliga formen från trät blir unikt sin stil då inget träd är det andra likt. Lägger du därtill en mittskåra med epoxi blir bordet som en tavla och därmed höjdpunkten i rummet. Vincent Handcraft tillverkar ditt på beställning.

Runt bordet samlar vi vänner och familj till högtider, fest och till vardags. Matbordet brukar ofta bli samlingspunkten där man kan sitta och samtal, äta och bara umgås. Är bordet dessutom helt unikt och har ådringar och kvistar kvar, handgjort i massivt ädelträ och skapat med en flod av expoxiplast i mitten har du ett självklart samtalsämne.

– Jag inspireras av skog, konst och snickeri, säger Vincent Alexandersson, och har ynnesten att kunna kombinera dessa i mitt hantverk.

Ett gediget matbord håller i generationer. Vincents bord är som konstverk och det vill du ska hålla i generationer. Genom samtal och eventuellt bilder på platsen du tänkt ställa ditt bord tillverkar Vincent bordet alla kommer prata om till dig efter de mått du vill ha.

– Jag lägger mer tid än rimligt på att få bordet perfekt, säger Vincent. Det rätta trät ska hittas med vacker ådring och uttryck. Tid och rum försvinner när jag står i min verkstad och i varje möbel finns en del av min själ och hjärta.

Flera produkter och “gör det själv-kit”

Vincent tillverkar fler saker än bord i sin verkstad. Men borden är hans signum. Med eller utan epoxi. Just att trät får kliva in i hemmet i sin naturliga skönhet blir en speciell känsla i rummet.

– Trä har så mycket liv och styrka i sig, säger Vincent, och när möbeln får behålla så mycket som möjligt utav trädets ursprungliga charm tycker jag att det även tar med sig livet och styrkan in i hemmet.

För dig som vill försöka dig på att skapa ett eget bord med trä och epoxi har Vincent startkittet och materialet.

Annons