Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Lån är förutsättningen för våra drömmar

Array

Utan Santander skulle få svenskar kunna glädjas med sina husbilar, båtar och motorcyklar

Lån och krediter är ett känsligt ämne som vi bör ha ett balanserat förhållande till. Å ena sidan har vi lärt oss att aldrig skuldsätta oss i onödan, samtidigt som det är en självklar förutsättning för de flestas köp av bostad eller bil. Villanytt har tittat på bank- och kreditföretaget Santander som är en av de vanligaste finansiärerna bakom svenskarnas köp och leasing av bilar och fritidsfordon, som husvagnar, husbilar, motorcyklar, skotrar och fyrhjulingar. Idag är en stor del av landets bilhandlare direktombud för Santander, vilket har stärkt konsumenternas kännedom om, och tillit till, företaget. Men, framförallt har det inneburit att kunderna kan finansiera sitt köp direkt hos handlaren, med kapital från en trovärdig kreditgivare.

Sparande hos Santander

Förra året blev fotbollsstjärnan Ronaldo en av Santanders ambassadörer, men en ännu starkare faktor till att så många svenskar väljer just Santander beror nog på att banken ofta representeras av handlarna, som kunden kanske har en längre relation till. Och, som en av landets största konsumentbanker erbjuder Santander även privatlån till mycket annat än bara fordon. Många svenskar har till exempel valt att samla sina utspridda lån i ett enda lån hos dem. Dessutom har allt fler valt att öppna sparkonto hos Santander, vilket ger kunden ränta från första kronan och rätt till obegränsade uttag. När Villanytt synar sparräntan så ser vi att man ger upp till 0,95% på sparkapitalet, vilket är mycket bra för en så avgiftsfri och obunden sparform. Ovanpå detta så är sparpengarna skyddade av en insättningsgaranti, vilket ger ännu högre trygghet.

En konsumentbank

När Villanytt betraktar Santanders villkor för privatlån så hittar vi också flera fördelaktiga faktorer. Låntagaren betalar inga uppläggningsavgifter och det kostar inget att lösa lånet i förtid. Somliga kanske betraktar Santander som bara ett kreditföretag, men med sparkunder, egna betalkort och långivare för så många svenskar så är de nu en av landets största konsumentbanker.

Klicka här om du också är i behov av en tillfällig finansiering.

Text: Redaktionen, Villanytt

Annons