Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Fönster 29 mar 2021

Lägre fönsterpriser tack vare lätthanterlig självbeställning

Att beställa fönster på nätet innebär att man själv ska välja material, design, glasskikt, U-värde, öppningsriktning, spröjs, mått och beslag. Något somliga känner oro inför. Men, ju mer pedagogisk webshopen är desto lättare kan en lekman ta sig genom hela köpprocessen själv, och då erbjudas lägre pris. Fönsterföretaget Jonas Vinduer har satsat 2,5 miljoner kronor på att bygga fönstermarknadens mest användarvänliga webbshop. Och det märks på både priserna och populariteten.

 

Eftersom alla val påverkar priset, så är det viktigt att känna sig trygg. Jonas Narbutas, företagets grundare, håller med:

–Ja, att kunna beställa hemifrån, när som helst på fritiden, och ha tydlig kontroll över prisets förändring vid varje val är en trygghet. Och, även om man väljer utifrån de alternativ som visas, så finns alla möjligheter att skapa sitt helt individuella fönster.

Genom att visa alla alternativ med en illustration, i stället för uttryckt med en textmassa, så ökar tydligheten. Något som IKEA länge har bevisat fördelen med.

–Dessutom kan man trycka på en symbol vid varje steg, för att få förklaring. Ofta med en förtydligande video. Och vid minsta tveksamhet kan man ställa frågor här i chatfönstret, visar Jonas.

Med egen fönsterproduktion och egna fraktbilar så har de utvecklat en effektiv logistik, för att ytterligare ge kunden fördelar, vilket Jonas förklarar:

–Ja, frakt blir ju oftast en stor kostnad för fönster. Men vi har i stället etablerat åttio mötesplatser, väl utspridda över hela Sverige och Norge. Dit anländer våra egna lastbilar, direkt när fönstren och dörrarna är färdiga, och där kan kunden ta emot sin leverans helt utan fraktkostnad.

Inte kvalitén som sänker priset

Om Jonas Narbutas är fönsterbranschens Henry Ford eller Ingvar Kamprad, lämnar vi osagt men han understryker kvalitén i den egna tillverkningen:

–Många moment utförs manuellt av våra erfarna fönsterbyggare och materialen är högklassiga, oavsett om man väljer trä, aluminium eller pvc. Träet sammanfogats med riktiga laskningar, och dörrtrösklarna görs av det extremt starka träslaget Jatoba.

Nybyggda hus har nyligen fått skärpta lagkrav på att välja fönster med högre isoleringsförmåga (d v s lägre U-värde). Det har gjort att många arkitekter fått välja bort träfönster med klassisk look, eftersom sådana hittills inte har funnits med så lågt U-värde, på marknaden.

–Därför är vi nu stolta över att ha kunnat utveckla det, vilket vi snart ska lansera, avslutar Jonas.

Text: Tom Swales

 

Annons