Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Handel | Livsstil 12 nov 2018

Lågprisvaruhuset Bo Ohlsson satsar stort inför julen

Array

I mysiga Tomelillla i Skåne ligger det stora varuhuset Bo Olsson, som varje år lockar ungefär 1,8 miljoner besökare. Hör shoppas det loss i det enorma utbudet av cirka 100 000 artiklar inom bland annat kläder, leksaker, presentartiklar, multimedia och trädgårdsmöbler och det här är stället där du fyndar och får jättemycket för pengarna. Och snart väntas juletider, och detta året har Bo Ohlsson storsatsat inför julen, med en ny julhall på 720 kvm, där du kan hitta precis allt du kan behöva inför det stora julfirandet.

Kanske vill man investera i nya juldekorationer till granen? Eller så är det adventsljusstaken som behöver bytas ut. Eller så vill man bara ha ett ljuslandskap utanför signerat amerikansk jul, med olika färger och ljuskonstellationer. Och i den nya julhallen hos Bo Ohlsson, finns verkligen allt du kan tänka dig inför julen. Här finns plastgranar, hemtextil, julgodis och mycket mycket mer…

– Vi märker ju att det är så många som tycker att det är så kul med julen, när det kommer upp lite tomtar på hyllorna och det blinkar och då tänkte vi, nej nu går vi All In! Vi var på en mässa i Frankfurt, Christmas World, och vi blev jätteinspirerade och bestämde att nu utökar vi vårt julutbud och gör något fantastiskt, berättar Kim Selck, marknadsansvarig.

I den nya julhallen finns tomtestolar, julgranar, tomteverkstad och en stor snögubbe som man kan ta selfie med, och allting för att skapa den där härliga julkänslan. Och som alltid varje år så kommer även luciatåget och lussar i varuhuset och även tomten kommer att hälsa på och dela ut klappar till barnen.

Förutom en större julavdelning har varuhuset även satsat stort och byggt en helt ny möbelhall samt en stor spelbutik, med både ATG och Svenska Spel. Dessutom är detaljplanen satt för en utbyggnation på 2400 kvadratmeter, när det gäller klädsortimentet för både dam, herr och barn. Det kommer att finnas ännu mer modeller på skor, underkläder, byxor och klänningar och mycket mer från kända varumärken som VERO MODA, VILA, JACK & JONES, BLEND och många fler.

-Kläder säljer så bra hos oss och vi vill verkligen lägga kraft och energi på det som går bra. Planen är ju att vi skall bli fem till tio gånger så stora som vi är idag, inför de nästa tio åren. Och vi har även investerat i fyra hektar mark för att kunna bygga ut ännu mer, berättar Kim.

Handeln är ju ganska så svajig idag, för stora aktörer som HM och MQ, och medan andra stora klädjättar svajar visar Bo Ohlsson istället tillväxt, vilket är väldigt glädjande för företaget. Det visar att de är inne på rätt spår, med rätt sortiment, till jättebra priser.

– Vi har ett par chinos till herrar som har varit i sortimentet i 24 år. Det säger en del om att det är en variant som håller. Det har alltså inte gjorts några ändringar på 24 år och det är precis samma byxa i fyra färger, en klassiker. Det är mjölken i butiken, skrattar Kim.

Så passa på att ta en svängom Tomelilla och fynda julsaker och glöm inte ta en selfie med snögubben!

Text: Linda Johansson

Annons