Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Mat & Dryck 28 okt 2019

Läckra burgare i en trevlig och avslappnad miljö

Array

Tänk dig en riktigt saftig 150 grams burgare tillagad av svenskt gårdskött och ett bröd som bakats lokalt efter eget recept. För att få den där härligt crusten, rullas köttet till en boll och smashas på stekbordet. Till detta serveras läckra pommes blandade med sötpotatisfries, eller en god coleslaw samt en utsökt tryffelmayo. Denna urgoda burgare avnjuter du centralt på DINÉ Burgers på Drottninggatan eller i deras nyöppnade restaurang på andra våningen i Femman, Nordstan. 

-Kön ringlar alltid lång på lunchen till restaurangen på Drottninggatan så det är bra att komma tidigt. Vi öppnar lunchen klockan 11.00 och den håller på till 15.00. Bästa tiden att komma, för att vara garanterad plats är när vi öppnar eller efter rushen som är över runt 13.00. Det är också därför som vi har öppnat i Femman, Nordstan, för att kunna servera ännu fler gäster våra saftiga burgare, lagade från grunden, berättar Markus Ronge, ansvarig på Drottninggatan. 

Tillsammans med kollegor driver han DINÉ som även finns på Hede, Kungsbacka. De är ett gott kompisgäng och har alltid roligt på jobbet. Det går inte en dag utan skratt och skämt och som Markus också själv säger: Jag glömmer av att jag är på jobbet ibland, vi har ett gott häng och har det bra och så vill vi också att våra gäster skall känna när de äter hos oss. De skall avnjuta en perfekt burgare av högsta klass i en avslappnad och trevlig atmosfär. Han fortsätter:

– Det är en skön stämning och trevlig inredning här och när vi öppnade så var det för att man skulle få en hemmafeeling och kännas avspänt. Vi vill att folk ska glida förbi spontant, ta en öl och en burgare, och gärna använda händerna. Då smakar den som bäst. Helt enkelt avslappnat och trevligt.

Det kanske inte är så konstigt att gästerna flockas till restaurangen på lunchen, då du för 105 kronor kan välja på exempelvis en härlig Tryffel-, Chili- eller Bourbon & Bacon burgare och där mixed fries eller tryffelmayo ingår samt kaffe. Även på kvällar och helger är restaurangen öppen, och är lika populär då. Såväl kompisgäng som barnfamiljen till romantiska par avnjuter burgarna. Den mesta ölen som säljs är från Tjeckien men du hittar även flera sorter från mikrobryggerier i Göteborg, ett brett spann med andra ord. Dricker du inte öl kan du alltid prova en Oreo- eller en Nutellashake.

I Göteborg är konkurrensen på hamburgermarknaden stenhård så det gäller att sticka ut:

– Det är viktigt att det är gott och fräscht och när det gäller just hamburgare så måste man ligga ett snäpp över alla andra. Allting som går ut genom luckan skall vara tipptopp. Detta gäller även vår personal, när man kommer hit skall man få en superbra mat- och serviceupplevelse och ifall man läser matrecensioner så får vi alltid väldigt väldigt höga betyg, berättar Markus. 

Är du extra hungrig, kan man lägga till en ”puck” alltså en burgare eller kanske smaka på ”monstret” som är en trippelburgare fylld med kärlek. Den kommer med chilimayo, cheddarostx6, bacon, bourbonsås och ostkräm. 

Vi säger bara MUMS! 

Text: Linda Johansson

Annons