Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Handel | Livsstil | Tak 20 aug 2016

Kungälvs Trä har öppnat sin fjärde anläggning

I Älvängen, som ligger utmed motorvägen och längs med Göta älv, råder hantverksglädje bland såväl hemma- som yrkesproffs. Många som är i behov av en välsorterad bygghandel med andra ord. Det fick Kungälvs Trä att satsa på en fjärde anläggning, som öppnade i maj, strax innan sommarprojekten drog igång.

– Vi har många kunder i och kring Älvängen och vi såg att det var en bra och expansiv marknad att satsa på nu när järnvägen byggts ut längs E45:an. En marknad med byggboom. Dessutom är det ju en fördel med fyra anläggningar där byggarna har samma avtal och samma priser på alla ställen, säger Stig Gustafsson, vd för Kungälvs Trä.

Men till skillnad från de andra anläggningarna är det större andel privatpersoner som handlar just här.

Redan 1943 etablerades den första butiken i Kungälv. Idag arbetar totalt 80 personer på de fyra anläggningarna i Kungälv och Älvängen samt Högsbo Trä och Sörreds Byggvaruhus, som samtliga ingår i Woody Bygghandel.

Nattgarage och breda gångar

På den nybyggda anläggningen i Älvängen har man satsat på en stor och fin drive-in.

– Vi har verkligen tänkt till så att allt material finns invändigt. Allt man vill ha kan man lasta under tak. Dessutom har vi gjort breda gångar där det får plats hela tre bilar i bredd.

För den som föredrar att komma och hämta sina byggvaror utanför de vanliga öppettiderna finns den möjligheten i form av ett nattgarage. Personalen ställer då fram varorna så att kunden kan komma i princip vilken tid som helst på dygnet för att med hjälp av en engångskod hämta sin beställning. Perfekt för hantverkare som vill vara på plats tidigt och ha materialet med sig innan dess. Eller för stressade småbarnsfamiljer som hellre hämtar efter nattning och kvällens övriga bestyr.

Och det finns fler anledningar att besöka Kungälvs Trä.

– Vi har ett brett sortiment av virke, kanske det bredaste sortimentet på västkusten. Vår personal tar hand om kunden, är väl insatt i nya produkter och arbetsmetoder inom byggbranschen och kan ge goda råd för att arbeta smart och ekonomiskt. Vår organisation är liten för att kunden ska känna sig hemma.

Annons