Kultur 30 mar 2020

Konstnär Angela Björk förmedlar positiv energi

Utmaningarna ligger inte målandet, utan i det andra som yrket kräver. Bland Konstnär Angela Björks verktyg finns penslar, svampar och palettknivar, men favoriten är den egna handen:

-Ja, att arbeta ut färgen med händer och fingrar mot duken ger en direkt närhet till bilden. En intensitet som gör det lättare att få fram känslan. Men, alla olika verktyg är förstås lika nödvändiga för sin uppgift.

Angela jobbar ofta med akrylfärg och kol, och i motiven syns oftast kvinnor.

-Det är lättare att gestalta min känsla med en kvinnofigur, eftersom jag själv är kvinna.

Prisats och hyllats

Angela Björks bildvärld är variationsrik, med natur, porträtt, mode, dans och blommor.

– En viss typ av motiv kan dominera en period, beroende på en stark tanke. Men, ibland så pejlar hjärnan in en tydlig frekvens och då kommer olika motiv strömmande.

Meritlistan är lång med utställningar i Köpenhamn, Stockholm, Göteborg, Paris och hon har tilldelats Casanova Award i Venedig, och just nu deltar hennes bilder i en samlingsutställning i Rom.

-Jag känner mig trygg i många tekniker och genrer, men varje ny bild och utställning utvecklar mig såklart, och leder till att mitt karaktäristiska signum blir tydligare.

Angela Björk välkomnar konstintresserade till hennes ateljé på Torseredsvägen 74 i Trollhättan, som står öppen 12-16 på onsdagar.

 

Text: Tom Swales

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad.

Detta gäller för attefallshus efter den 31 mars 2020.

Annons