Kultur 19 nov 2019

Konst med kvinnlig integritet, sensualism och mystik

Array

Edin Dzanic står på den smakfulla sidan av nakenheten

Edin Dzanic har en karaktäristisk stil, med skickligt målade figurer i spännande poser och rörelser. Hans typiska fartfyllda färgstreck och kulörta stänk tillför liv och dans även till de stillastående modellerna.

– Jag brukar ”gå all” in när jag målar och jag låter min intuition och mina känslor ta över i mitt målande. Det är viktigt att vara lekfull i sitt målande och inte vara rädd för att göra fel. Det handlar om acceptans och att kunna uttrycka sig på ett sätt som visar vem du är, hur du är och hur du känner dig. Det är också viktigt för mig att kvinnor utstrålar stryka och självsäkerhet, det ska vara mystiskt, lekfullt och sexigt. Många känner igen sig i mina verk och det tycker jag är kul, förklarar Edin Dzanic.

Han fokuserar nu på att skapa nya målningar inför sina kommande utställningar och förbereder sig inför julrushen där Edins brickor och konsttryck brukar vara väldigt populära presenter. Följ gärna Edins arbete på Facebook och Instagram.

Läs mer: www.studioedin.se

Text: Tom Swales

 

Annons