Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål | Sport 31 jan 2019

Komplett skidort inom räckhåll för västsvenskar

Array

Statusen som vasaloppscenter och arrangör för världscupen har kvalitetsstämplat Ulricehamn som ort för längdskidåkning. Samtidigt lockas många utförsåkande familjer till Ulricehamn Ski Center, vilket samverkar till att kommunen har etablerat sig som södra Sveriges ledande skidort.

Helena Haglund är Turistchef i Ulricehamn:

–Ja, det är ju unikt med så kvalitativa skidanläggningar, så här långt söderut. Att Lassalyckan uppfyller kriterierna som vasaloppscenter innebär att vi har särskilt bra träningsmöjligheter för de som ska delta i något av Vasaloppen. Här hittar man många utmärkta spår, professionella coacher, bra boende och god mat). Anläggningen håller ju världscupklass, men passar lika bra för barnfamiljer som kan fika och grilla utmed spårens rastplatser.

Lockande pistanläggning

Branäsgruppen, som äger pistläggningen Ulricehamn Ski Center, har satsat rejält vilket lockar allt fler utförsåkare. Sju nedfarter med bra liftsystem bara tio mil från Göteborg attraherar såklart många västsvenskar:

-Absolut. Särskilt barnfamiljer uppskattar såklart utbudet av barnvänliga backar och inspirerande skidlektioner. Men här finns också utmanande pister för de mer erfarna, tillägger Helena Haglund.

Man siktar på att erbjuda snö ända fram till mars-april, om det inte blir för varmt. 

Text: Tom Swales

Annons