Kvalitetsprodukter Kvalitetsprodukter
Fri frakt Fri frakt
Snabba leveranser Snabba leveranser
Kultur | Okategoriserade 4 jul 2020

Kolloidalt silver har läkt och lindrat för oss

Det finns många åsikter om de eventuella hälsoeffekterna med kolloidalt silver. En som definitivt kan intyga om läkande, lindrande och stärkande effekter är Elke Hempel, 73, i Upplands Väsby. Villanytt lyssnade till hennes upplevelse av att under många år ha använt kolloidalt silver, i både vätskeform och som salva.

För ungefär femton år sedan, i sena femtioårsåldern, började Elke Hempel och hennes man att ta steg mot ett hälsosammare liv. Det handlade inte enbart om hennes psoriasis eller andra konkreta problem, utan mer om att ta sikte på många friska år framöver. De var öppna för nya kostvanor, och testade bland annat LCHF under en tid.

–Ja, men eftersom jag hade haft god erfarenhet av naturmediciner så läste jag många artiklar och gick på föreläsningar om intressanta alternativ, bland annat kolloidalt silver. Jag och maken började inta en liten daglig dos, och noterade strax att förkylningar gick över väldigt fort. Även småsår, eller narig hud, läkte bättre efter några dagars baddande, eller insmörjning. Men, den stora övertygelsen kom när mitt barnbarn fick en massa rosa knottror, eller utslag, på huden. En läkare konstaterade att flickan hade drabbats av mollusker, en virusorsakad, hudinfektion. Men, enligt läkaren fanns tyvärr inget att göra, förutom att vänta ut ett eventuellt läkande, berättar Elke.

Hon talade då med företaget Ion-Silver, som producerar hälsoprodukter med kolloidalt silver. Deras råd var att lägga en tuss, indränkt med kolloidalt silver, på flickans utslag. Så skedde, och efter bara fem dagar så ringde Elkes dotter och förklarade med häpnad i rösten att utslagen var borta.

– Därefter har vi använt det i vår familj, både invärtes och utvärtes. Ja, faktiskt får vår älskade hund också en liten silver-sup varje dag, ler Elke.

Övertygats flera gånger

Under åren har Elke Hempel stärkts i övertygelsen, vid många tillfällen.

–Om vänner har haft något sår eller hälsoproblem, så har jag ofta föreslagit kolloidalt silver. En granne hade en sårighet på ryggen, som de försökt behandla med andra rekommenderade läkemedel. Efter att de testat en silverbehandling så berättade de för mig att såret hade läkt. En annan vän hade problem med djupa tandfickor, och fick rådet att skölja munnen regelbundet med produkten Ionosil. Även hon återkom och berättade om hur tandköttsproblemen hade minskat.

Elke understryker att hon inte alls har fördjupad kunskap om hur det fungerar, men hon tycker det är viktigt att berätta om de effekter som hon själv, familjen och vännerna, har upplevt.

Berättat för Villanytts reporter, Tom Swales

Annons