Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Kök 6 mar 2020

Kökstrender 2020

Det är trevliga och goa Cassandra Berg som tillsammans med sin sambo driver Marbodalbutiken i Västra Frölunda. Idag är dem fyra utbildade köksdesigner som jobbar där. Du hittar deras butik med sitt ljusa och inspirerande Showroom, inne i Mios lokaler, på Topasgatan 3. De har drivit butiken i cirka fem år och Cassandra berättar att hon alltid varit inredningsintresserad och att det föll sig så naturligt att jobba just som köksdesigner. Hon älskar sitt jobb och det roligaste och mest intressanta är hur varje kök blir en ny utmaning, där alla har olika förutsättningar med rummet och det är olika hem att bygga och anpassa ett drömkök till. Vilket skapar en ny köksresa med varje kund för att hitta just deras drömkök. Och det är stund av lycka att se det färdiga resultatet, varje gång. – Det är ju så roligt nu när köket har blivit en del av inredningen i hemmet. Jag ser till helheten och som många har eller vill ha en öppen planlösning är det också ännu viktigare att få ihop inredningen i vardagsrummet och köket. Vi finns för kunden hela vägen och hittar nya planlösningar genom att exempelvis fälla ner en vägg så man kan få ihop vardagsrum och kök. Till att hitta nya lösningar som gör köket mer lättarbetat Vi tar då hänsyn till vad det finns för olika träinslag och hur vi i så fall ska kombinera ihop det.

. Det har blivit så roligt för att det är inte bara ett kök, man behöver det också till att vara praktiskt. Köket har blivit en möbel, och kanske den viktigaste i hela hemmet, säger Cassandra.

 

LÄTTILLGÄNGLIGT LÄGE

I och med butikens lättillgängliga läge är det en stark kundströmning varje dag. Det finns gott om parkeringsplatser utanför och även möjlighet att enkelt ta sig dit kollektivt. Butiken är öppen 10-19 alla vardagar i veckan och har även öppet både lördag och söndag, där man kan titta och inspireras av olika spännande och intressanta köksmodeller. Och det enklaste för att börja processen mot ditt drömkök, är att ta ett kostnadsfritt första möte, en konsultation i butiken. Men de har även möjlighet att åka hem till kunden, och har ett första möte där. När sedan processen är igång, så ritar ni tillsammans fram ert kök i ett

modernt 3d-program. Marbodal har även möjlighet att hjälpa till med finansiering genom Resursbank. Det finns så många fina kök att välja på, som en av deras mest populära lucka Form. Det spelar ingen roll om du bor i ett gammalt torp, en nyproducerad lägenhet eller i en hypermodern, minimalistisk villa, du kan kombinera det till alla stilar. Och få det att kännas lantligt, modernt eller klassiskt. Luckan har brett färgval, och kommer i vitrin, med klart eller frostat glas men också med en kryss-spröjs som ger en mer klassisk inramning. Dessutom väljer man till alla tillbehör, som kranar och handtag. Och det är dessa detaljer som sätter helhetskänslan av köket.

 

KÖKSTRENDER 2020

De starkaste trenderna som Cassandra ser just nu inom kök är just färgvalen. Det vita har bytts ut mot grått. Där grått verkligen har gått till att bli det nya vita. Och en annan färg som kommer mycket är beige och grönt. Överlag så kommer det mycket färg och ton i ton och där naturliga materialval tar stor plats. Och där köksön blivit otroligt populär, och där man kan samlas många och umgås. Speciellt bänkskivor av natursten, och kvartskomposit säljer de mycket av. De kan man enkelt forma, påminner om marmor och är helt underhållsfria och omöjliga att få fläckar på. På de mindre detaljerna ser hon också att svarta kranar och handtag kommer mer och mer.

Från att man känner sig klar med köket så tar leveransen normalt sätt fyra till sex veckor. Och det är en enorm bredd på kunderna. Det kan vara unga par som skall bygga sitt första hus, till äldre par som har haft hur många Marbodalkök som helst och skall göra om det igen. De planerar kök både till små och stora lägenheter och villor. – Det roligaste är ju att alla har olika kök och olika behov. Vi får lova att hjälpa dem i sitt privata hem att få till någonting så att deras vardag fungerar bättre och att de kommer att trivas mer i sina hem. Jag som säljare får följa dem hela vägen, från att de kommer in till att det faktiskt är klart och att man ser hur fint det blev till slut.  Det är ju fantastiskt och det är så kul att se att varje kök blir unikt. Det blir aldrig detsamma, avslutar Cassandra.

Text: Linda Johansson

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa ny bastu.

Detta gäller för attefallshus efter den 31 mars 2020.

Annons