Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Måleri/Tapeter 19 nov 2021

Klara färger och besked underlättar

Det enorma utbudet vid val av färg och tapeter kan lätt kännas överväldigande för de som ska flytta in i nybyggda hus och lägenheter.

Ett branschtips från en van målare blir att tänka till och helst hålla sig till de nyanser och material som har beställts från början.

Blivande och nyblivna villa- och lägenhetsboende har många och ibland också svåra beslut att ta. De har väldigt mycket att välja bland vad gäller in- och utsides ytbehandlingar. Och med en evigt pågående produktutveckling blir valmöjligheterna dessutom också ständigt allt fler. Dessutom finns en tydlig tidspress: Ju tidigare urvalen av material och metoder sker, desto smidigare och tidigare blir bostaden färdig och möjlig att flytta in i.

Jansson tipsar

Villanytt har talat med Lars Jansson på Edvardssons Måleri i Kungsbacka. Han berättar att allt fler som ska flytta till nybyggda bostäder idag väljer att helt avstå från att låta sätta upp tapeter. Istället får det bli målning av innerväggarna i deras blivande hem. Valet sker av såväl praktiska som ekonomiska skäl. Målning blir billigare och enklare och går dessutom fortare. Nyproduktion får mycket sällan tapeter idag, förklarar han.

Tillåtet ändra sig

Men visst vill och får kunder bryta av målade ytor med tapeter, tillstår Jansson. Han säger sig ha full förståelse för dem som satsar på att göra sådana val.

För de som känner sig tvehågsna, och tror att de kanske kommer att ändra sig i någon svårbestämbar framtid, presenterar Jansson följande tips:

– Bo in er först och lev en tid med existerande material och nyanser. Håll sedan öppet för att måla eller tapetsera om. Men alla förändringar innebär också ökade kostnader, framhåller han.

– Man kan till och med att beställa och få gammaldags fondtapeter uppsatta. Kanske kommer gamla stilar tillbaka? I slutändan är det ju kunden som bestämmer, säger Jansson avslutningsvis.

Text: Nils Lindberg

Annons