Kultur | Livsstil 16 mar 2020

Konstnär – Känslan i skapande händer

Konstnär Lisbeth Engelin Lindh har under många år givit hos fantastiska skulpturer i lergods, stengods och porslin. Som en av få har hon även en skulptur, med namnet Träd  som ropar hallå, inköpt av anrika Warszawa Galleri Parken i Polen.

Lisbeth Engelin Lindh har sin verkstad i en skånelänga utanför Ystad. Här har hon inrett ett litet stall på 39 kvadratmeter med två ugnar och allt annat hon behöver. Från fönstret ser hon ut över havet och hämtar sin inspiration från den, naturen och från människors rörelser.

– Jag grubblar mycket under natten och idéerna kommer till mig, berättar Lisbeth. På morgonen måste jag sedan skissa upp mina tankar för att se om jag kan utmana mig och skapar sedan med mina händer de känslor som jag får som konstnär.

Just nu arbetar hon mest i stengods, som är mer beständigt en lergods som kan spricka med tiden. Det har också blivit en del porslin. Motiven är fantasifulla och avancerade. Många gånger kan det bli en serie av skulpturer i en serie, till exempel årstiderna eller de fyra elementen.

– Jag har alltid varit intresserad av kultur och myter, säger hon, och just nu arbetar jag med det som händer omkring oss.

För de som har vägarna förbi tar Lisbeth emot besök när tid finns och när hon inte arbetar med porslin som kräver en dammfri miljö. Det är bara att höra av sig.

Text: Sabine von Borgstede

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa ny bastu.

Detta gäller för attefallshus efter den 31 mars 2020.

Annons