Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Fritid | Handel | Livsstil 3 apr 2020

Försvarsspray – Känn trygghet när du lämnar ditt hem

Om du har installerat ett bra villalarm och har god samverkan med grannar kan du känna dig trygg då du inte är hemma. Idag kan du ju till och med kika på vad som pågår därhemma via din mobiltelefon. Du vet vad ungarna sysslar med och om någon som inte är bjuden kommer på besök.

Fast det är ju inte bara vad som händer i ditt hem som påverkar hur trygg du känner dig då du lämnar det. Under de senare åren har olika rapporter visat att vi känner oss alltmer otrygga då vi går ut. Vad kan vi göra åt saken?

Produkter för självförsvar på stan

Redan för några år sedan visade en undersökning från Brå att alltfler kvinnor väljer att stanna hemma för att de är rädda då de går ut. En lösning som både kvinnor och män testar är försvarsspray. Det finns helt lagliga sprayer som kan skrämma bort den som närmar sig för att råna eller antasta. De är så små att de får plats i fickan men kan ge spraystrålar som når flera meter bort.

Andra produkter som kan vara smarta är lampor av olika slag. Ljus är ett medel som fungerar mycket bra i miljöer där personer som tänker begå brott inte vill synas. En rejäl ficklampa i mobilen eller som en del av en försvarsspray kan alltså vara en hjälp.

Dessutom är oljud ett sätt att väcka uppmärksamhet. Ett personlarm som både låter och kallar på hjälp kan ge en mycket tryggare känsla om du går ut på kvällen. Om någon närmar sig för att se vad du har i din väska eller ficka kan det räcka gott och väl med ett tjutande ljud som gör att alla tittar åt ditt håll för att se vad som händer.

Sociala insatser för ökad trygghet utanför hemmet

Utöver självförsvarsprodukter som försvarssprayer och larm kan det vara klokt att planera hur du rör dig utomhus. Det här gäller både för kvinnor och män. Ibland kan det vara klokare att ta en taxi än att stå och vänta på nattbussen.

Att röra sig i sällskap är också bra. Om du går i en grupp med vänner minskar risken för situationer där du hade behövt försvara dig eller springa. Dessutom känns det tryggare att vara ute på kvällen tillsammans med andra. Planera med andra ord hur du tar dig till och från ditt hem i sällskap med personer som du tycker om att umgås med!

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad.

Annons