Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Hälsa | Livsstil 26 sep 2022

Kan man få fram sitt ”finaste jag” igen?

Det händer nog att flera av våra läsare ser sig själva i spegeln och önskar att tiden inte gick så fort. Eller önskar att tiden rentav kunde vridas tillbaka lite. Anna Wernerliv på VIP Clinic Västkusten menar att rätt skönhetsbehandlingar kan väcka nytt liv i huden.

Med åren kommer det faktum att vi inte bara blir äldre utan också att det börjar synas. Vi är desamma, men vi ser lite annorlunda ut här och där. För många kan det känns ledsamt och sänka självkänslan. Skönhetsbehandlaren Anna Wernerliv menar att estetisk injektionsteknik och hudvård kan ta fram det bästa hos oss igen.

– För dig som känner att åren gått lite för fort handlar en skönhetsbehandling inte om att förändra ditt utseende, tvärtom. Det är ett sätt att få tillbaka lite av det du saknar och väcka nytt liv i din hud. Alltså, att ta fram ”ditt finaste du” igen på ett sätt som märks mer än det syns, berättar Anna Wernerliv från kliniken i Lilla Edet.

Stimulera vävnad för ny kollagen

Anna nämner ämnet kollagen. Det är ett av kroppens viktigaste proteiner och bland annat det ämne som gör vår hud smidig och elastisk. I trettioårsåldern avtar produktionen av kollagen, och det är därför vår hud med åldern blir allt mattare, slappare och rynkigare. Men hudens ungdomlighet går att väcka till liv igen, menar Anna.

– Genom skönhetsbehandlingar som hifu och trådlyft kan vi på utvalda punkter och ställen intensivt stimulera vävnad att tillverka nytt kollagen. Huden blir ungdomligt fräsch igen och klockan kan vridas tillbaka tio år.

Kråksparkar och celluliter

Anna berättar att ett trådlyft ger hjälp med mer än att stimulera huden.

– Trådlyft innebär att vi gör ett minilyft med hjälp av små trådar som fästs in under huden och på en gång lyfter vävnaden. Till exempel vid ett område kring ögonen, och stimulerar kollagenproduktionen där. Rynkor som kråksparkar förbättras, huden blir slätare och får nytt liv. Själva tråden löses upp efter en viss tid.

Hifu är en annan metod, vars förkortning står för ”högintensivt fokuserat ultraljud”. Anna beskriver att behandlingen inte bara stimulerar kollagenproduktionen, utan även minskar celluliter, envisa fettdepåer och slapp hud på ben, rumpa eller hals.

– Med hifu går vi ner under huden och stimulerar vävnaden. Det görs med hjälp av värmepunkter för att åstadkomma åtstramning av huden, och reduktionen av fett, säger Anna.

Vad ska jag tänka på när jag väljer skönhetsklinik?

– Att personalen har rätt specialistutbildningar och kompetens förstås. Men även att du känner tryggheten i personlig kontakt och att du blir sedd för den du är. Sedan kan en lokal klinik på en mindre ort kan vara både trivsammare och mer prisvärd.

Annons