Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Resmål 19 apr 2022

Kalmar – staden som har mycket att erbjuda

Kalmar ligger i Småland och är en stad som har mycket att erbjuda, speciellt under sommaren, då blommar den upp och blir en riktigt välbesökt sommarstad. Kalmar ligger vid kusten vilket gör att man har nära till havet om man blir sugen på att ta sig ett dopp under årets varmaste dagar.

Oavsett om man väljer att bosätta sig i Kalmar eller man åker hit på semester kommer man inte att bli besviken. Hyresmäklaren i Kalmar har många lägenheter till uthyrning för den som vill bo i staden. Vill man ha ett ställe att bo på när man semestrar i staden finns det massor av sidor på nätet som erbjuder detta. 

Vad är det i Kalmar som lockar?

Förutom att staden ligger vid kusten, så har staden mycket annat att erbjuda för den som bor här eller för den som är här som turist. Kalmar slott har anor från 1100-talet och det är definitivt ett slott väl värt ett besök. Det är Kalmars mest omoderna sevärdhet och här har inget ändrats sedan 1592, vilket gör att ett besök här känns som en resa tillbaka i tiden. Slottet erbjuder många aktiviteter under sommarmånaderna för både barn och vuxna. 

Gamla stan alldeles bredvid slottet är en mysig del av staden då man kan vandra omkring på de slingrande kullerstensgatorna. Här kan man njuta av lugnet och ta en fika någonstans och bara njuta av att vara. När man är tillräckligt avslappnad kan det vara dags att vandra vidare till nästa stopp. 

Om man fortsätter att gå hamnar man i nya stadens centrum, Kvarnholmen. Här hittar man en blandning av nytt och gammalt. Vill man shoppa lite så hittar man ett utbud av moderna butiker här samtidigt som man går runt bland historiska byggnader. Här finns också uteserveringar och cafeer om man vill fika vidare eller ta något gott att äta eller dricka. 

Öland – ett stenkast bort

Nåja att Öland är ett stenkast bort, kanske är en sanning med modifikation. Dock så tar man enkelt bron över till Öland och på några minuter är man framme. Öland har mycket att erbjuda, speciellt under sommarmånaderna och många gör dagsutflykter hit när man befinner sig i Kalmar. Det gör att att Kalmar är en stad som är en väldigt populär sommarstad. Närheten till Öland lockar många, här kan man nämligen kombinera semestern med en lite större stad och ö-livet.

 

Annons