Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Handel | Livsstil 21 nov 2018

Julen börjar hos Kungsmässan

Array

Julen stundar runt hörnet och redan nu börjar den härliga julkänslan infinna sig. Så smått börjar man planera julklappsinköpen och vilken mat man skall njuta av och hur man skall pynta huset. Kungsmässan blev utsedd till Sveriges bästa citygalleria två år i rad och kommer i år att bjuda på en massa roliga event inför julen. Bland annat sker invigningen av julen den 30 november.

Kungsmässan ligger i hjärtat av Kungsbacka längst västkusten. I köpcentret finner ni 90 butiker, caféer och restauranger. År 2017 hade de hela 5 miljoner besökare. Kungsmässan har storgöteborgs nöjdaste kunder och blev vald till bästa Citygalleria i Sverige 2017 och 2018, enligt Evimetrix undersökning ”Svenskarnas favoritcentrum 2018”. I år satsar de stort inför julen och det kommer bland annat ske julinvigning, julmarknad, livemusik vid varje advent, dekorationer inför julen och även ansiktsmålning och Flingans Rimvandring för barnen.

-Vi rekommenderar verkligen att komma till vår traditionsenliga invigning av Jul på Kungsmässan. Tomten kommer som vanligt att tända upp alla de magiska ljusen, tomtenissarna är på plats och det bjuds självklart på pepparkakor och glögg. Och naturligtvis blir det även sång, där Kören Loud ´n Proud kommer att underhålla med juliga tongångar, berättar Daniel Pettersson, Centrumchef.

INVIGNING AV JUL PÅ KUNGSMÄSSAN

Allting börjar klockan 17.30 då man samlas vid entré 2 och väntar in tomten som kommer med sitt följe, i form av en tomteparad, som utgår från Kungsbacka torg. Väl på Kungsmässan håller Jultomtensitt invigningstal för att sedan trycka på den magiska knappen som tänder upp alla juleljusen. Efter det går han till sin tron och låter barnen lämna över sina önskelistor till honom. Denna dag invigs även julmarknaden, som du finner på PLAN 1 och den pågår mellan 30 Nov- 23 Dec. Och i år är det sex stycken väl utvalda utställare.

Även i år kan man vältra sig ibland annat godis, delikatesser och fårskinnsprodukter, från företag som dessa:

Harvesttime

Bräutigams Marsipan & Konfektyr

Joy Zandén
Hanhals fårgård

Deli och Vin

Agnäs Glögg

Dessutom erbjuder Kungsmässan även paketinslagning, vilket pågår fram till den 23 December.

– Vi erbjuder paketinslagning helt kostnadsfritt mellan den 1-23 dec. Vill man kan man även lämna ett bidrag till Barncancerfonden Västra, dit alla pengar som vi får in oavkortat går, berättar Daniel. Tomten kommer även vara på plats på Kungsmässan under hela vägen fram till dopparedagen. Vilka tider som gäller ser du på kungsmassan.se

ANSIKTSMÅLNING OCH FLINGAS RIMVANDRING

Kungsmässans lägger stor vikt vid sin juldekor, både på utsidan och insidan. För att ljussätta Kungsmässan exteriört behövs hela 100 000 LED lampor i den 3500 meter långa belysningen på fasad och träd. Den integrerade juldekoren syns i alla gångstråk, på Tomtens tron och på den traditionella julmarknaden. Dessutom bjuds det på livemusik vid varje advent ända fram till jul.

För barnen kommer det att finnas roliga julevent som ansiktsmålning och Flingas Rimvandring den 8 och 15 Dec, klockan 11.00 till 14.00

Ansiktsmålningen kommer att vara mellan 11.00-13.00. Barnen kan målas med glittriga snöflingor, renar med röda mulor, pepparkakor, tomtar, polkagrisar, mistlar, äpplen, godis och snögubbar och mycket annat.

Flingans Rimvandring kommer att äga rum mellan klockan 13.00-14.00 ochinnehåller massa snöbollar, snöflingor och rim! Själva vandringen startar klockan 13.00 och tar cirka 30 minuter. I slutet kommer deltagarna även att hitta en kista full av ballonger och det kommer även finnas ballongdjur till alla!

Så bege dig till Kungsmässan nu i dagarna och upplev en härlig julstämning med roliga julevent.

Text: Linda Johansson

Annons