Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Husbilar/Vagnar | Motor 6 jan 2024

Jubileumsvagn med ny look och inredning

Många av Villanytts läsare har nu dragit vintertäcket över husvagnen ute på uppfarten. Längtan till nästa säsong har fått många att snegla på Polars nya Blackline, som släppts till 60-årsjubileumet. Vi tittar här på vad som särskiljer den från de andra vagnarna i 2024 års modellserie.

Villanytt upptäcker direkt att Polar Blackline är en exklusivare husvagn. För att knyta an till märkets sextioåriga historia så har designen vissa detaljer som flörtar med charmig retrostil. Man kan faktiskt ana influenser från deras klassiska 470, från sextiotalet, som blev den mest köpta husvagnen i Sverige genom tiderna.

Exemplaret framför oss är en Blackline 730. När vi kliver in möts vi av en påkostad inredning med bland annat dubbelkyl, vitrinskåp, fullstor ugn och mikrovågsugn samt vinkelkök. Alla textilier är i ett elegant jubileumsutförande, medan skåp och luckor har en helt ny look och formgivning. Upplevelsen är att man har lyckats kombinera hemtrevlighet och hög premiumkänsla. Om något i inredningens placering inte skulle passa familjens behov perfekt, så ska man veta att 730:an finns med två olika planlösningar.

Orange styling

När vi kliver ut så noterar vi Blacklines karaktärsfulla dekor, i orange färg, som följer karossens nederkant. Även hjulfälgarna ha samma brandgula kulör, vilket ger hela vagnen en tuff karaktär. Polar har alltid uppskattats för sina välisolerade vagnar och även om vi inte bryter upp innerväggarna så anar vi att den nya vagnen är minst lika isolerad. Isolering är ju inte bara en fråga om att hålla värmen, utan bidrar även till att utestänga solhetta, och dämpa ljud från campinggrannar och trafik. Det råder inga tvivel om att Polars VD, Tony Ekström, är stolt över jubileumsserien och glad över folks reaktioner:

– Ja, Blackline får mångas husvagnshjärtan att klappa lite extra. Det är verkligen ett lyxigt och fullutrustat semesterboende, med alla slags bekvämligheter.

Blå i samma kull

Jubileumsserien består även av tre Polar-vagnar under namnet Blueline, i tre olika storlekar och planlösningar. Även om 730 Blackline och de övriga syskonen i årskullen är 2024:or så har de redan visats på många ställen i landet. Och kommentarerna har varit positiva, både i media och bland husvagnsälskare.

–För många har Polar alltid varit en del av livet, understryker VD:n Tony Ekström. Från semesterresor med föräldrarna under sommarloven, till att man som vuxen köpt en egen vagn och nu reser med egna barn eller barnbarn.

Text: Tom Swales

Annons