Handel | Livsstil 2 sep 2019

Jeansbolaget – dressar dig från topp till tå

I nyöppnade Kongahällacenter ligger Jeansbolaget en våning upp. Här hittar du inte enbart blåjeans utan allt som passar till jeansen. Du kan välja bland flertalet modeller, stilar och kulörer men också hitta toppar, skjortor, strumpor, jackor, accessoarer. Ja, allt utom skor.

Jeansen är alltid modernt och passar i alla sammanhang. Det vi ofta tänker på när vi säger jeans är blåjeansen men det finns så mycket mer som sys upp i det slitstarka tyget denim.

Jeansbolaget i Kongahälla är en av cirka 30 butiker runt om i Sverige. 28 mars 2019 invigdes hela köpcentret och Jeansbolaget slog upp portarna. Varje vecka kommer nya leveranser av kläder till butiken och vill du vara först med något behöver du besöka butiken ofta.

– Helgerna, speciellt lördagar, är det mycket folk i rörelse i köpcentret, berättar Anna-Lena Calås, ägare. Vi välkomnar, ser och bekräftar våra kunder och hjälper till att sy upp byxorna gratis i butiken medan kunden väntar eller tar en fika och kommer med råd och tips.

Jeansbolaget har de flesta kända märkena som Levis, Lee och Replay med flera. Samt andra märken som till exempel Vila, NA-KD och Lyle &Scott. Jeansen brukar ha en vår och höstkollektion men resten av kläderna rullar in med olika modeller och färger hela tiden. Butiken är ljus, öppen och lätt att hitta i. Vill du ha en helt ny look eller garderob kan du hitta allt här.

– Jeans är så tacksamt att klä sig i, säger Anna-Lena, det finns så många modeller och stilar som passar till vardags och fest. idag har nästan alla jeans stretch, men det finns också en trend där jeansen är 100% bomull utan stretch. Många av jeansmärkena har en uttalad miljöpolicy där de tillverkar jeansen med så litet miljöavtryck som möjligt.

Anna-Lena Calås som alltid haft ett stort intresse av kläder och mode brinner för att hjälpa till och hitta rätta varan för varje kund tillsammans med hennes personal som är lika engagerade. Symaskinen står i butiken och behövs det läggas upp en bit ordnas det på plats.

– Köpcentret är stort med cirka 100 butiker och restauranger, så medan vi syr upp byxorna som tar en kvart till trettio minuter beroende på hur mycket vi har att göra, kan kunden ta en fika eller gå runt i köpcentret och göra andra ärenden, säger Anna-Lena.

Jeansbolagets kläder anpassas till hela familjen.  Från tonåring till vuxen man eller kvinna. Konceptet är jeans till alla. Sen behöver du något till byxorna, eller kjolen. En snygg blus eller skjorta, kavaj, kanske en t-shirt eller tröja. Du hittar allt hos Jeansbolaget. Även det lilla extra till som bälten, accessoarer, strumpor, underkläder och väskor.

På deras Instagramkonto eller Facebook lägger de upp foton med nyheter, inspiration och modeller.

Idag lever flera trender i modet bredvid varandra och inget är ute i klädväg. Där håller jeansen stilen hela tiden. Genom att variera modeller från skinny, slim och regular med stretch till svarta, vita, färgade och manchester kan du klä dig i jeans året om.

Text: Sabine von Borgstede

Annons