Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Bra kundservice Bra kundservice
Kultur | Livsstil 9 sep 2021

Japandi Art – en del av det avskalade och enkla

Inredning handlar mycket om att skapa en känsla i ett rum. Vill man skapa lugn och harmoni kan man använda konsten som ett element i sitt hem, något som blir extra tydligt i konstnären Johanna Elbes abstrakta konstserie, Japandi Art.

Likt inredningsstilen Japandi fokuserar också Johannas konst på det avskalade enkla, med rena och vilsamma inslag av det naturnära.

– Japandi Art är en estetisk fusion där skandinavisk minimalism möter japansk elegans. Konsten bjuder in till eftertanke i sin meditativa abstraktion, säger hon.

Fragment ur naturen plockas upp och uttrycket skalas av tills tavlan har fångat essensen i det naturelement hon valt att fokusera på. Hennes konst fångar uttrycket och känslan i varje vrå av naturen som hon tolkar. Hon tar betraktaren med till skogen, sjön och skymningens lugn.

Ge rummet själ

Konsten är ett sätt för henne att skala av intrycken både på tavelduken och i hennes annars så hektiska liv. När tiden finns landar hon i sin ateljé, en industrilokal med mycket plats. Här växer tavlorna sakta fram i tunna lager av akryl uppblandade med inslag av jordiga undertoner. På så vis samspelar de väl med andra naturmaterial som används i våra hem och skapar helhet och själ i rummet.

– Om betraktaren kan finna ett lugn i stunden känner jag att jag har nått fram, säger hon. Jag vill att man ska kunna försvinna in i konsten, om så bara för ett ögonblick och koppla bort omvärlden.

I sin portfolio presenterar hon konsten i ett minimalistiskt sammanhang som den inredningsdetalj den är.

– Jag vill ge möjlighet att uppleva konsten så som jag ser den och visa på hur vacker konst kan bära ett helt rum med sin närvaro och skapa helhet.

Text: Sabine von Borgstede

Du hittar hennes konst på:

japandiart.com

@japandi_art

@af_elbe

Artportable

Utställningar på gång:

Aktuellt:

Utställning ”Japandi Art”: World Trade Center Växjö, 16 augusti-3 september.

Konstmässa: Chapiteau de l’Espace Fontvieille Monaco, 27-29 augusti.

Utställning ”DE.MO” Lifestyle: M.A.D.S. Art Gallery Milano, 9-24 september

Annons