Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Mäklare 5 jun 2022

Jämför mäklare för lönsammare försäljning

Ett viktigt steg när det har blivit dags att sälja bostaden är att anlita en mäklare som hjälper till med hela processen. Men vilken mäklare ska man välja? I vårt avlånga land finns det en enorm mängd olika mäklarfirmor att välja mellan. Att veta vilken som passar bäst för just din bostad är inte helt enkelt, men det finns vägar som underlättar valet.

 

Tack och lov går det att jämföra mäklare genom olika jämförelsetjänster och webbplatser. En av de största är Mäklarofferter som har tusentals omdömen och recensioner, som enligt sajten är äkta. Dessa omdömen beskrivs vara baserade på telefonintervjuer som personalen har gjort med mäklarnas kunder, efter att bostadsaffärerna har genomförts. En annan fördel som gör den tjänsten intressant är att samtliga mäklare som de föreslår är kvalitetssäkrade genom Fastighetsmäklarinspektionen (FMI).

 

Webbplatser och onlinetjänster för att jämföra mäklare är oftast helt kostnadsfria för dig som säljare. Dessutom så är din förfrågan, användningen av tjänsterna och de föreslagna erbjudandena helt utan något förpliktande, för dig. Du tar utan kostnad del av information om olika mäklare men förbinder dig inte till att anlita någon av de mäklare som sajten förmedlar.

 

Egenskaper som skiljer mäklare åt

Att välja rätt mäklare kan få stort avgörande för att få optimalt antal intressenter, och i slutänden för att få mer betalt för bostaden som man ska sälja. Faktorer som kan avgöra är trovärdighet, smidighet gentemot spekulanter, kunskaper för att ge klara svar om fastigheten, interna kundköer som söker olika objekt. Även förmågan att beskriva ett objekts fördelar och möjligheter, samt goda insikter i målgruppen och ortens bostadsmarknad kan påverka slutpriset. Nivån på hur mycket tid som mäklaren kan lägga på ditt objekt har också betydelse, och priset för mäklarens arvode avgör hur stor andel du själv får behålla.

 

Välj specialist på din bostadstyp

 

En annan betydande faktor för en lyckad försäljning är hur specialiserad mäklaren är på just din typ av bostad, och dess prisnivå. Den som vanligen arbetar med exklusiva villor, lantegendomar eller industrifastigheter och har många köpare för sådana objekt, lyckas kanske inte lika bra med att sälja en central bostadsrätt. Varje försäljningsobjekt behöver alltså rätt mäklare. Den selekteringen sker automatiskt när du skriver in din bostadstyp, läget, skicket, storleken och andra egenskaper.

 

Text: Redaktionen, Villanytt

Bild: Thirdman, Pexels /Rawpixel.com

Annons