Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Inredning 1 okt 2021

Inzpero ger lokala konstnärer en möjlighet att nå en större kundkrets

De flesta handlar sin konst utanför gallerierna och de stora vernissagen. Det du har på väggarna speglar din personlighet och hur du vill att ditt hem ska uppfattas. Bilder skapar minnen, känslor och energier.

Att kliva in i en konsthall med alla stora kända konstnärer kan vara stimulerande och vackert, men hur många har råd att investera och hur många känner att de har en plats i sitt hem för de konstverken? Vanligast är nog ändå att försöka hitta sin egen stil med bilder, foton och posters som man tycker om och uppskattar. De kan vara en konstnär som man har någon form av relation till eller bara något som skänker dig den rätta känslan.

– Tanken bakom Inzpero är enkel, säger Frank Keller, bra konst till bra pris för alla. Vi startade när vi själva flyttade från lägenhet till hus. Plötsligt fanns det massor av vita väggar som skulle fyllas med något vackert och härligt.

De lokala konstnärer får chans att visa sig.

För att ge de lokala konstnärerna en chans att visa upp sina verk och eventuellt reproducera sin alster väljs de mest spännande och talangfull konstnärerna ut och görs tillgänglig för dig.

– Och vips så har du ett unikt uttryck hemma till priset av ett plakat, säger Frank. Lokal konst ifrån lokala konstnärer.

Genom att köpa konst från en lokal konstnär hjälper du konstnären ett steg närmare drömmen om att kunna leva och förmedla sin konst till andra.

– En del av de konstnärer som fått möjligheten att visa upp sig har senare kunnat ställa ut i New York eller Los Angeles till exempel, säger Frank. Vilken härlig känsla både för dem men också för de som har deras konst på väggarna hemma.

Skandinavisk stil

Konsten och fotografier ger varje betraktare sin egen känsla och hemmet fylls med själ och energi. Det kan vara något abstrakt eller en detaljerad bild. Endast du själv avgör vad som du vill ha och bara i Skandinavien finns det massor av duktiga bildkonstnärer och fotografer som är talangfulla och håller hög kvalitet. Men kanske aldrig får möjligheten att visa upp sig.

– Vi gillar den Skandinaviska stilen och väljer därförut flest konstnärer från våra närområden, säger Frank. Genom att hålla bra pris kan du hitta verk som får dig att må bra och sätta färg på din tillvaro och möjligheten att byta ut om du känner för det.

Text: Sabine von Borgstede

Annons