Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Bra kundservice Bra kundservice
Kultur 28 jul 2020

Intuitivt skapande

Konsten att kommunicera är för Anne Stewart basen till goda relationer. Hennes tavlor är meditativa, intuitiva och nästan andliga. Med sökarens iver blandar hon olika tekniker och skapar tavlor som ger upphov till eftertanke och djupare känsla.

Egentligen har Anne Stewart alltid målat och ritat men under några år kände hon att hennes konst inte dög, hon jämförde sig med andra.

Länge målade jag bara för mig själv, säger Anne, utan att visa upp slutresultat för någon. Var nöjd med själva skapandeprocessen.

Efter att ha läst konsthistoria, gått en estetisk utbildning och kurs i Vedic-Art, släppte kravet på att låta sig hämmas av sitt eget tvivlande. Anne inspireras mycket av naturen men också av människor. Möten, relationer och kommunikation är något hon arbetar med till vardags som livs -och karriärcoach i sitt eget företag Communicativa.

Jag har alltid varit nyfiken på människor, säger hon. Den dagen jag slutar vara nyfiken kommer jag sluta jobba.

Digital litografi

Anne Stewart målar mest i akryl och akvarell men använder sig också av en teknik som heter Giclée-print.

Det är väl dagens variant på dåtidens litografi, säger hon. Det gör det möjligt för mig att låta en bild printas upp i en begränsad upplaga. En mycket rolig process.

Anne rör sig mellan att vara abstrakt till konkret i sitt konstnärsuttryck. För henne är konsten en form av kommunikation – ett universellt språk. Tillsammans med en vän håller hon i skapandekurser, vilket är mycket utvecklande för både deltagare och kursledare.

Färgen och intuitionen är mina vägvisare, säger hon.

Text: Sabine von Borgstede

 

 

Anne Stewarts konst hittar du på:

Stewartart.se

Kommande utställningar:

  • Galleri Isie Tio, 18 juli – 2 augusti
  • Galleri Magasinet, Falsterbo, 15 augusti – 20 augusti.

Vill du gå en kurs för Anne Stewart? Du hittar information på hennes hemsida.

 

Annons